JAPAN SENCHA YABUKITA - ZELENÝ ČAJ

999 Kč 1 781 Kč 3 576 Kč 5 958 Kč 11 821 Kč od 999 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Japan Sencha Yabukita 100%

Chuť a nálev

Japan Sencha Yabukita prvotřídní kvality však nabízí v prvním nálevu dokonalý požitek z umami a i další nálevy Vám poskytnou plnou a vyváženou chuť v kombinaci s více než příjemnou vůní.

Původ čaje

Na japonském ostrově Honšů se rozkládá prefektura Shizuoka. Pro její chladnější podnebí si ji v roce 1908 vybral pěstitel čajovníků Sugiyama Hikosaburo, aby zde vyzkoušel schopnosti svých dvou nových kultivarů. Nazval je Yabukita a Yabuminami. Yabu vychází z japonského výrazu pro bambusový háj a kita znamená sever, zatímco minami zase jih.

Důraz byl mimo samozřejmou kvalitu lístků kladen hlavně na odolnost odrůd proti chladu. A zde na plné čáře vyhrál kultivar Yabukita. Po letech testování si jej v roce 1953 zaregistroval, a tím otevřel dveře změně pěstování čaje v Japonsku. Od té doby se Yabukita postupně rozšířila do většiny plantáží v zemi, ale své výsostné postavení si zachovala hlavně v regionu Shizuoka.

Japan Sencha Yabukita je čaj prémiové jakosti. Lístky, které byly pro jeho výrobu použity, pochází z první sklizně. Mají proto v sobě zachováno nejvíce obsažených důležitých látek pro pověstnou lehkost a zároveň výraznost chuti umami. Pro tuto raritní senchu se navíc využívají pouze vrchní lístky, které si dokáží udržet svěžest a jasnou barvu následného nálevu.

Sencha oproti jiným typům dozrává na plném slunci. Po sběru se čaj napaří, aby dále nedocházelo k oxidaci. Takto zpracované lístky se poté usuší a upraví do takzvaného jehličkového tvaru. Relativně jednoduchý postup pěstování, výroby i následné přípravy hotového nálevu dělá ze senchy nejoblíbenější čaj Japonska. Do země byla dovezena během 17. století z Číny a nyní tvoří až 80 % produkce.

V posledních letech se rozmohl trend podávání ledové verze tohoto čaje, což může být obzvlášť v létě vítaná změna. Vyzkoušet můžete přípravu pomocí cold brew nebo prudkého ochlazení uvařeného nápoje. Ledová varianta se doporučuje jen u nejvyšší sorty čaje, jinak výsledný nálev nedosáhne požadovaných vlastností.

 

Příprava

Teplota 70-80 °C Doba přípravy 2-3 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

Návod na přípravu

  1. Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte

 

 

Země původu
Země původu:
Japonsko
Region
Region:
Shizuoka
Chuť
Chuť:
Umami, Delikátní
Pro děti
Pro děti:
od 12 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
Nadm. výška
Nadm. výška:
750m - 800m

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: