JAPAN SHINCHA MAKIZONO BIO - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj JAPAN SHINCHA MAKIZONO BIO 100%Nálev a chuť čaje
Smaragdově zelený nálev s jemnými odlesky překvapí jemnou a přesto plnou chutí, jejíž elegantní tóny mají lehce ovocně nasládlý charakter s dotekem umami.
Původ čaje
Region Kirishima, ležící v japonské prefektuře Kagoshima, jehož součástí je i město Makizono, je svými zelenými čaji známý po celém světě. Mohou za to specifické klimatické podmínky, díky kterým čajovníkové plantáže často pokryje mlhová střecha, jež chrání mladé lístky před přílišným působením slunečního svitu. Půda, která je nesmírně bohatá na potřebné minerály, pak dává čaji unikátní vlastnosti a zajišťuje, že čajovníky mohou růst přirozeně, bez zvláštních zásahů člověka.
Shincha doslova znamená nový čaj. Vytváří se z úplně prvního sběru jarních lístků. Ten začíná právě v Kagoshimě, která tvoří nejjižnější část Japonska. Nejmladší čajové lístky jsou naprosto výjimečné. Jsou ztělesněním svěžesti, čerstvosti a báječné nasládlé chuti, ve které je přesto patrné pověstné umami, které si s japonskými zelenými čaji spojujeme. Lístky si díky brzké sklizni uchovávají velký obsah živin a teinu. Jedná se o skutečnou vzácnost, proto i pěstitelé čaj ručně nejen sbírají, ale i následně stáčí do tenkých jehliček tmavě zelené barvy.
Aby výsledná shincha neztratila nic ze svých jedinečných vlastností, je co nejrychleji přepravována na trh. Proto se jí občas říká “flight tea”. Japonci věří, že když svou shinchu vypijete přesně 88. den po jarní rovnodennosti, budete zdraví po celý rok. Šálek této rarity v bio kvalitě s bohatou a elegantní chutí Vám ovšem dopřeje luxusní zážitek kdykoliv.
Příprava
Návod na přípravu
- Shinchu nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Shinchu zalijte vodou o teplotě 70-80 °C. Zalévání vodou o vyšší teplotě může mít za následek horší chuť a vůni čaje.
- Doba vyluhování 2 - 3minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Shinchu je možné nechat 3x louhovat.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.