JAPAN SHIZUOKA GABALONG BIO - ZELENÝ ČAJ

525 Kč 909 Kč 1 813 Kč 3 013 Kč 5 948 Kč od 525 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj GABALONG 100%

Nálev a chuť čaje

Nálev krásně zlatavé barvy s plejádou zelených jisker má plnou a bohatou chuť, ve které hraje prim příjemná sladkost a pověstné umami. Pojmenování této páté chuti, jak se jí říká, vychází z japonského výrazu pro něco delikátního a lahodného.

Původ čaje

Gabalong, Gabaron nebo jednoduše GABA tea. Pod všemi těmito názvy najdete čaj, který je jedním slovem unikátní. Roste v nádherném prostředí prefektury Shizuoka na ostrově Honšú. Tzv. japonská Riviéra v sobě kromě přírodních krás, malebných zálivů a dechberoucího pohledu na nejvyšší horu země Fudži ukrývá ideální podmínky pro pěstování čaje.

Čajovníkový kultivar Yabukita, který je pro zdejší lokalitu typický nejenže úspěšně odolává chladnému počasí, ale dává pěstitelům lístky svěží barvy a prvotřídní kvality. To, co ovšem dělá z Gabalongu naprosto výjimečný čaj, je způsob jeho zpracování. Po ruční sklizni probíhá několikahodinová fermentace pomocí dusíku. Následně jsou lístky uloženy do pytlů na přibližně 14 hodin a až poté proběhne mírné napařování, jako tomu bývá u jiných japonských zelených čajů.

Za tímto netradičním užitím dusíku stojí v podstatě náhodný vědecký objev profesora Tojiro Tsushida, který v roce 1984 hledal způsob, jak udržet čaj déle čerstvý. Použití dusíku ovšem vedlo k nečekanému poznání, že v takto ošetřených lístcích prudce stoupla koncentrace
GABA (kyseliny gama-aminomáselné). Její pozitivní vliv na lidský organismus byl díky mnohým studiím nesporný, čímž získal v Japonsku Gabalong statut zdravotního čaje.

Japan Shiozuka Gabalong ovšem díky netradiční fermentaci získal i velmi specifické charakterové vlastnosti, obzvláště pak lákavou květinově - bylinnou vůni, nasládlou chuť s jemným máslovým podtónem a neodolatelný zážitek spojený s umami v prvním nálevu. Lístky si zachovávají sytě zelenou barvu a nepravidelný rys. Vychutnejte si šálek čaje, který Vám díky neobvyklému spojení vědy a tradičního řemesla přinese jedinečný zážitek plný pozitiv

 

Příprava

Teplota 70-80 °C Doba přípravy 2-3 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl
 
 
 

Návod na přípravu

  1. Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody),
    v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

 

 

Země původu
Země původu:
Japonsko
Region
Region:
Shizuoka
Chuť
Chuť:
Umami, Delikátní
Pro děti
Pro děti:
od 12 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
Nadm. výška
Nadm. výška:
750m - 800m

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: