JAPAN TAMARYOKUCHA YONKON - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj JAPAN TAMARYOKUCHA 100%Nálev a chuť čaje
Zlatožlutý nálev, velmi příjemná chuť a milé aroma. Tamaryokucha se ve vaší čajotéce usídlí velmi rychle. Její chuť opravdu stojí za pozornost. Najdete v ní citrusy, trávu, lesní plody a netypicky dlouhou mandlovou dochuť. Na patře zůstává přesně do okamžiku, kdy si dopřejete další doušek.
Původ čaje
Region nebo, chcete-li, prefektura Shizuoka leží na pobřeží Tichého oceánu, na ostrově Honšú. Na západě sahá hluboko do Japonských Alp, na severu ji ohraničuje posvátná hora Fuji. Celých 11 procent rozlohy Shizuoky zaujímají přírodní parky. Oblast bývá každých 100-150 let zasahována silným zemětřesením.
V létě dosahují průměrné teploty 27 °C, v zimě bývají nejnižší teploty 7 °C. Shizuoka je proslavena zejména kulturním bohatstvím, obchodem a čajem. Hora Fuji se objevuje na řadě uměleckých děl, nehledě na fakt, že je spojována se životem velké japonské osobnosti – Tokugawou lejasu, který patří ke sjednotitelům země.
Čajovníky rostou v tomto regionu téměř na každém kroku. Setkáme se s nimi u cest, domů a samozřejmě i na rozlehlých plantážích. Shizuoka vyprodukuje plných 50 procent japonského čaje. Hovoří se o přibližně 46 tunách zejména zeleného, vysoce kvalitního čaje typu sencha.
Tamaryokucha, který je znám také jako guricha, znamená v překladu něco jako stočený zelený čaj. Guri-cha pak „kudrnatý čaj“ (Guri je jméno klasického japonského dekorativního vzoru vlny). Čajové lístky se sklízejí ručně, a to v dubnu. Velmi záhy po naškubání jsou zelené lístky vystaveny krátkému, ale intenzivnímu působení horké páry. Tak je zastavena oxidace, uchová se zelená barva a většina cenných látek. Následuje svinování do drobných „kudrlinek“ a sušení. Nakonec se čaj samozřejmě třídí a balí.
Příprava
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.