JAPONSKÁ MATCHA KIKYOU BIO - ZELENÝ ČAJ

735,70 Kč 1 284,80 Kč 2 763 Kč 5 257,70 Kč 10 418,10 Kč od 735,70 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
1.6.2023 1.6.2023 1.6.2023 1.6.2023 1.6.2023 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Japan MATCHA

Nálev a chuť čaje

Matcha Kikyou BIO vyniká opravdu bohatou chutí, která potěší příznivce sladkých a jen mírně trpkých nápojů. Po našlehání vytvoří nápoj svěží zelené barvy, který je jemný skoro jako smetana. Těšit se samozřejmě můžete i na onu pozoruhodnou chuť umami připomínající moře a vyvolávající touhu po dalším a dalším doušku.

Původ čaje

Z japonské prefektury Shizuoka (Shizuoka-ken) míří do světa celých 40 procent japonských čajů. Čajové zahrady založili mnichové v polovině 13. století. Od té doby má Shizuoka status hlavní japonské čajové lokality. Protože její zemědělci vyrábějí celou paletu zelených čajů, patří také k nejvšestrannějším dodavatelům.

Nejen tisícileté zkušenosti čajových mistrů, ale také jedinečné přírodní podmínky stojí za vynikající kvalitou čajů ze Shizuoky. Region nacházející se na pobřeží Tichého oceánu v zálivu Suruga charakterizuje pohoří s posvátnou horou Fuji. Ostatně – shizu lze přeložit jako „klid“ a oka jako „kopec“. Klima je popisováno jako vlhké subtropické, léta jsou horká a vlhká, zimy mírné. Je ovšem potřeba dodat, že i do Shizuoky se jezdí lyžovat. Hornatý sever regionu poskytuje milovníkům zimních sportů vynikající podmínky.

Výroba čajů typu Matcha není jednoduchá a přesný postup není snadné získat. Každá čajová zahrada si ho bedlivě střeží. Obecně lze říci, že pro Matchu jsou vybírány nejdelikátnější lístky čajovníků čínských (Camellia sinensis), které je potřeba 3-4 týdny před sklizní zastínit velkými rohožemi. Díky tomu se v nich vyvolá vyšší produkce chlorofylu a žádoucích aminokyselin.

Zvláštností Matcha Kikyou BIO je mezikrok, při němž se z listů nejprve vyrobí Sencha (opakovaným napařováním je zastavena oxidace enzymů) a až poté následuje klasická výroba Matchi – tedy sušení, zbavení čaje stonků a žilek a mletí mezi žulovými kameny. Výsledkem je jemný zelený pudr, který je nutné skladovat v neprodyšných sáčcích nebo plechovkách.

Příprava

Teplota 75 °C Doba přípravy rozšlehat Množství 0,5 čajové lžičky na 1 dl

 

 

Návod na přípravu

  1. Připravte si horkou vodu, která prošla varem a zchladila se na 75 °C.
  2. Do misky nebo sklenice vsypejte půl čajové lžičky čaje Matcha a zalijte připravenou vodou (cca 1 dcl).
  3. Pomocí metličky na čaj nebo elektrického šlehače na mléko Matchu rozmíchejte a rozšlehejte.
  4. Řídká našlehaná pěna po chvíli zhoustne.

 

Země původu
Země původu:
Japonsko
Region
Region:
Shizuoka
Chuť
Chuť:
Nasládlá, Silná, bohatá
Nadm. výška
Nadm. výška:
400m - 540m
BIO
BIO:
Ano

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: