JAPONSKÁ SENCHA MAKOTO - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Sencha Makoto 100%Nálev a chuť čaje
Sencha Makoto je velice příjemný zelený čaj se smaragdovými lístky. Má mírně kořeněnou chuť s jemným nádechem sladkého koláče a náznakem trpkosti. Po napití je také popisováno chladivé, přímořské aroma, které zanechává sladkou stopu. Nálev má lehounce zelenou až téměř žloutozelenou barvu, je čirý a opalizující.
Tento zelený japonský čaj se výborně hodí pro přípravu ice tea. Zkuste vlažný čaj nalít do sklenice zaplněné do 2/3 kostkami ledu. Získáte lahodně osvěžující nápoj.
Původ čaje
Jedny z nejdůležitějších japonských čajových zahrad leží pod horou Fujiyama, v oblasti Shizuoka. Právě odtud jsme vám přivezli Senchu Makoto. Vysoce kvalitní, až dvoucentimetrové lístky, pocházejí od prověřených pěstitelů, kteří maximálně dbají na pěstitelské i hygienické normy. Keře čajovníků Camelia sinensis rostou v zahradách na kopcích a svazích. První sklizeň probíhá v polovině dubna. Z každé větvičky se do velkých bambusových košů dostanou vrchní jeden až dva lístky. Sběr je ruční, skoro vždy ho provádějí ženy. Škubat se začíná hned po východu slunce, aby se předešlo spadu rosy na keře. Přílišná vlhkost lístků by mohla způsobit jejich přehřátí, což by zničilo rostlinné tkáně a negativně ovlivnilo kvalitu Senchi. Lístečky se nechají ve stínu zavadnout a poté se velmi krátce napaří. Svinování a sušení už probíhá strojově v rotační sušičce. Po konečném válcování mají lístky tvar jemných jehliček a jsou připraveny k třídění a balení.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody),
v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl. - Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.