JASMINE SNOW BUDS - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj JASMINE SNOW BUDS 100%Nálev a chuť čaje
Jasmine Snow Buds dává po zalití světle žlutý až okrový nálev. Chuť je mimořádně lahodná, máslová, oblá. Lehkou svíravost krásně doplňují sladké podtóny, vše je korunováno bohatou vůní jasmínu.
Kdo holduje ledovým čajům, snadno připraví z Jasmine Snow Buds vynikající osvěžující nápoj.
Původ čaje
Jihovýchodní čínská provincie Fujian patří k významným producentům špičkových zelených čajů. Takzvané ovoněné čaje vyrábějí místní farmáři odpradávna. Jejich celosvětová oblíbenost vůbec neklesá – kvalitní jasmínové čaje jsou na trzích stabilně vysoce hodnoceny. Obvykle jsou označovány přívlastkem Mo-li (jasmín).
Výroba jasmínového zeleného čaje je náročná a poměrně dlouhá. Lístky a pupeny čajovníků čínských (Camellia sinensis) se sbírají brzy na jaře, do března do dubna. V té době ale ještě nekvetou jasmíny, jejichž pupeny se čaj aromatizuje. Proto je zelený čaj zpracován jen částečně a ve speciálních místnostech „čeká“, až vykvete jasmín. To nastane v létě. Jasmínové květy se sbírají ještě zavřené, večer se smíchají se zeleným čajem a uloží do vyhřáté místnosti. Přes noc se jasmín rozvine a předá svou vůni čaji. Běžné sorty jasmínového čaje se ovoňují třikrát po sobě, nejvybranější a nejdražší pak až osmkrát.
Poté musí následovat vytřídění jasmínu. Většinou za pomoci ventilátorů, které lehké květy ze zeleného čaje vyfoukají. Takto vzniklý jasmínový čaj je dosušen, tříděn a balen.
Jasmínový čaj doporučujeme připravovat ve zhongu. Po odklopení víčka si jeho vůni nádherně vychutnáte.
Příprava
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.