JOONGJAK PLUS BIO - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj ORGANIC JOONGJAK PLUS 100%Nálev a chuť čaje
Tento speciální zelený čaj má květinovou, příjemně svěží chuť. Vůně je opravdu velmi lehká, slabě nasládlá. Nálev má citronově žlutou barvu.
Původ čaje
Korejské čaje, přesto, že jimi není trh právě zaplaven, mohou směle konkurovat jiným vynikajícím kolegům. Jejich historii poznamenala touha korejského vladaře zlikvidovat všechny buddhistické kláštery. Ve 14. století tak spolu s nimi vzaly zasvé i čajové plantáže. Čajovníky částečně uhynuly, částečně zdivočely. Až v posledních několika letech se k pěstování a výrobě čajů Korejci zase vracejí.
Díky mimořádně příznivému klima a skvělým půdním podmínkám dosahují korejské čaje vynikajících vlastností. Jejich aroma ovlivňuje mořský vzduch, v některých případech mohou být směle srovnávány s čaji japonskými.
Zelený čaj Joongjak jsme přivezli z ostrova Jeju (Cheju, Cheju Do), jedné z devíti jihokorejských provincií. Jde o nejjižnější a největší ostrov Korejského poloostrova. K hlavním zemědělským komoditám patří obilniny. Turisté Jeju vyhledávají kvůli vodopádům Cheonjeyeon, parku Halim nebo jeskyni Manjang.
Podle doby, ve které jsou korejské čaje sklízeny, se rozdělují na Ujon (Woojeon), Sejak (Saejak) a Chungjak (Joongjak). Posledně uvedený pochází ze sklizně po 6. květnu a řadí se mezi běžné spotřební čaje. Charakterizuje ho drobný, olivově zelený list, komplikovaně kroucený. V případě tohoto čaje jde o produkt organického zemědělství. Výrobce se certifikací zaručuje, že čaj neobsahuje těžké kovy, pesticidy ani jiné zdraví škodlivé látky. Čajové lístky byly sušeny tradičním korejským způsobem.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.