KEŇA EMBU COUNTY GREEN - ZELENÝ ČAJ

131 Kč 213 Kč 405 Kč 660 Kč 1 256 Kč od 131 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Keňa Embu County 100%

Nálev a chuť čaje

Keňa Embu County Green patří k zeleným čajům klasické, svěží a jemně svíravé chuti. Nálev má světlou, žlutozelenou barvu a příjemnou trávovou vůni. Tento čaj vás občerství, kdykoli budete potřebovat.

Původ čaje

Čaj je pro Keňu hlavní tržní plodinou a vedle cestovního ruchu, kávy a květin jedním ze zásadních zdrojů devizových příjmů. Tamní farmáři vyrábějí čaje bílé, žluté, černé a samozřejmě i zelené, a to na objednávku od hlavních odběratelů.

Poprvé byly čajovníky čínské (Camellia sinensis) na území Keni vysazeny v roce 1903, komerčně začaly být využívány o 21 let později. O kvalitu čaje i jeho prodej se stará Kenya Tea Development Agency sdružující přes půl milionu farmářů a téměř 70 zpracovatelských závodů. Většina keňského čaje je vyráběna takzvanou metodou CTC (Crush, Tear, Curl), při které jsou lístky drceny, trhány a krouceny. Takový produkt má homogenní, silnou chuť a používá se jako základ čajových směsí a snídaňových čajů.

Kvalitní keňské čaje, ke kterým patří Keňa Embu County Green, jsou vyráběny tradičními postupy. Lístky a pupeny dělníci naškubou ručně, nechají je zavadnout a krátce, opakovaně vystavují vysokým teplotám. Takto vzniklý zelený čaj následně pomalu suší, třídí a balí. Ze 4 kilogramů natrhaných listů a pupenů vyrobí maximálně 1 kilogram čaje. 

Čajovníkům se v Keni daří velmi dobře. Vulkanické půdy jsou bohaté na minerální látky, srážky přicházejí během roku vcelku pravidelně a kopcovitá krajina poskytuje keřům příjemné teploty. Výhodné jsou také dlouhé slunečné dny a tropické klima.

 

Příprava

Teplota 70-80 °C Doba přípravy 2-3 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl
 
 

Návod na přípravu

  1. Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

 

Země původu
Země původu:
Keňa
Region
Region:
Embu County
Chuť
Chuť:
Svěží, Jemně trpká
Pro děti
Pro děti:
od 12 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
Nadm. výška
Nadm. výška:
1500 - 1800 m

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    
 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: