KEŇA EMBU COUNTY GREEN - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Keňa Embu County 100%Nálev a chuť čaje
Keňa Embu County Green patří k zeleným čajům klasické, svěží a jemně svíravé chuti. Nálev má světlou, žlutozelenou barvu a příjemnou trávovou vůni. Tento čaj vás občerství, kdykoli budete potřebovat.
Původ čaje
Čaj je pro Keňu hlavní tržní plodinou a vedle cestovního ruchu, kávy a květin jedním ze zásadních zdrojů devizových příjmů. Tamní farmáři vyrábějí čaje bílé, žluté, černé a samozřejmě i zelené, a to na objednávku od hlavních odběratelů.
Poprvé byly čajovníky čínské (Camellia sinensis) na území Keni vysazeny v roce 1903, komerčně začaly být využívány o 21 let později. O kvalitu čaje i jeho prodej se stará Kenya Tea Development Agency sdružující přes půl milionu farmářů a téměř 70 zpracovatelských závodů. Většina keňského čaje je vyráběna takzvanou metodou CTC (Crush, Tear, Curl), při které jsou lístky drceny, trhány a krouceny. Takový produkt má homogenní, silnou chuť a používá se jako základ čajových směsí a snídaňových čajů.
Kvalitní keňské čaje, ke kterým patří Keňa Embu County Green, jsou vyráběny tradičními postupy. Lístky a pupeny dělníci naškubou ručně, nechají je zavadnout a krátce, opakovaně vystavují vysokým teplotám. Takto vzniklý zelený čaj následně pomalu suší, třídí a balí. Ze 4 kilogramů natrhaných listů a pupenů vyrobí maximálně 1 kilogram čaje.
Čajovníkům se v Keni daří velmi dobře. Vulkanické půdy jsou bohaté na minerální látky, srážky přicházejí během roku vcelku pravidelně a kopcovitá krajina poskytuje keřům příjemné teploty. Výhodné jsou také dlouhé slunečné dny a tropické klima.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.