KING MAO FENG - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj KING MAO FENG 100%Nálev a chuť čaje
Nálev čaje King Mao Feng je čistý, světle žlutý a květinově voňavý. Chuť nás uhrane nasládlými tóny s jemným florálním podtextem. Celkově působí plným a harmonickým dojmem. Čaj je osvěžující, s dlouhotrvajícím aftertaste.
Původ čaje
Fujian je provincie na jihovýchodním pobřeží Číny. Převážná část Fujianu je hornatá, tradičně bývá označován jako „Osm dílů hor, jeden díl vody a jeden díl půdy“. Pobřežní oblast charakterizují četné zálivy. Fujian má subtropické podnebí s mírnými zimami. Na pobřeží bývá v lednu kolem 7-10 °C , v horách pak 6-8 °C . Letní teploty bývají vysoké, počasí často ovlivňují tajfuny od Pacifiku. Souhra všech klimatických podmínek nahrává pěstování řady zemědělských komodit, čaj nevyjímaje.
Tradiční výroba zeleného čaje zaměstnává ve Fujianu stovky rolníků. O plantáže čajovníků čínských (Camellia sinensis) pečují s celými rodinami a řemeslo si předávají z generace na generaci. V případě čaje King Mao Feng je výsledkem jejich úsilí čaj skutečně unikátní. Při sklizni se vybírají jen bohatě ochmýřené listy a dlouhé výhonky. Jejich škubání mají na starosti ženy a dívky, které do kopcovitého terénu vyrážejí brzy ráno. Čaj ukládají do velkých košů na zádech. Je nutné dopravit ho co nejrychleji ke zpracování, aby nezačal v teple a vlhku fermentovat. Ve zpracovatelských závodech jsou lístky rozloženy na velká síta, kde přirozeně zavadají. Pak se působením vysoké teploty zastaví případná oxidace enzymů, čaj je rolován a sušen. King Mao Feng zůstává celolistový. Hotový čaj prochází třídírnou, je balen a exportován.
Příprava
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.