KOREA JEJU JEONCHA GWARANG BIO - ZELENÝ ČAJ

249,30 Kč 414,60 Kč 855,40 Kč 1 600,20 Kč 3 103,10 Kč od 249,30 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
9.6.2023 9.6.2023 9.6.2023 9.6.2023 9.6.2023 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Korea Jeju Jeoncha Gwarang BIO 100%

Nálev a chuť čaje

Nálev má krásně zlatavý nádech se záplavou zelených odlesků. Chuť je plná, s příjemnými travnatými a oříškovými tóny a intenzivní stopou umami, bez patrné svíravosti v závěru.

Původ čaje

Jeju je největším ostrovem Jižní Koreje a nutno říct, že i její velkou chloubou. V roce 2011 byl přidán na seznam novodobých sedmi přírodních divů světa. Jeho komplex obrovských lávových jeskyní a sopečný kráter Seongsan Ilchulbong vynořený z moře před 4000 lety je dokonce na seznamu UNESCO.

Na ostrově se navíc nachází i nejvyšší hora Jižní Koreje, štítová sopka Halla-san, která má obrovský podíl právě na lahodnosti zde produkovaných čajů. Díky ní je totiž tamní půda bohatá na minerální látky, které jsou pro vznik výjimečného čaje nesmírně důležité. Když k tomu přidáte i svěží přímořské klima, izolovanost ostrova a hlavně organické pěstování bez nadbytečných zásahů člověka, získáte čaj, kterému jednoduše nelze odolat.

Jeoncha je zpracovávána podle japonské tradiční metody. Sytě smaragdové velké listy jsou opatrně spařeny a poté smotány do tenkých jehliček s plochým středem. Po zalití se tak můžete těšit na rej krásných neporušených lístků, které propůjčí nálevu svůj zelenkavý půvab. Jeoncha je mnohdy připodobňována k senchi, ale kouzlo korejské krajiny ostrova Jeju jí dodávají svébytné kouzlo.

Korea Jeju Jeoncha Gwarand BIO je považována za velkou vzácnost i proto, že napařování nepatří mezi hlavní způsoby zpracování korejských čajů. Díky šetrnému přístupu si ale lístky uchovávají jedinečnou vůni a kulatou, dlouhotrvající chuť, která může někomu připomínat tolik oblíbené gyokuro. Jeoncha je však hlavně ideální vzpruhou do nového dne, na který se budete i díky jedinečnému zážitku z umami o to více těšit.

Příprava

Teplota 70-80 °C Doba přípravy 2-3 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

 

Návod na přípravu

  1. Zelený čaj nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody.
  2. Zalijte vodou o teplotě 70-80 °C. Zalévání vodou o vyšší teplotě může mít za následek horší chuť a vůni čaje.
  3. Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

 

Země původu
Země původu:
Korea
Region
Region:
Jeju
Chuť
Chuť:
Umami, Plná, Travnatá
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
BIO
BIO:
Ano

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: