KOREA JEJU SEJAK DURIN BIO - ZELENÝ ČAJ

333 Kč 572 Kč 1 131 Kč 1 874 Kč 3 676 Kč od 333 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Korea Jeju Sejak Durin BIO 100%

Nálev a chuť čaje

Zlatavá barva nálevu je bohatě prostoupena zelenými odstíny. Chuť je osvěžující a plná s příjemnými trávovými tóny a nerušivou svíravostí v závěru. Vše korunuje výrazné umami, které čaji dodává jedinečné kouzlo.

Původ čaje

Jeju, největší ostrov Jižní Koreje, je místem mnoha jmen. V minulosti se nazýval mimo jiné Ostrovem tří hojností či Horkým ostrovem klidu. Je oblíbeným cílem turistů, kteří navštěvují hlavně národní park či UNESCEM oceněný vulkán vynořený z moře a lávový jeskynní systém. Právě vulkanická činnost, která je s ostrovem spojená, je pro zdejší pěstování mimořádných čajů klíčová.

Na Jeju se totiž tyčí Hallasan, masivní štítová sopka a zároveň nejvyšší vrchol Jižní Koreje. Ta stojí za obrovským minerálním bohatstvím v půdě. Ve spojení s mírným klimatem a mořským vzduchem se tak Jeju jeví jako země zaslíbená nejen pro pěstování čaje a není proto divu, že většina producentů plně využívá zázraky zdejší přírody a upřednostňuje organické zemědělství.

Přestože pochází první zmínky o korejských čajích již z 9. století, dodnes se mimo svou domovinu považují za raritu. Podíl na světovém trhu totiž tvoří pouhopouhé 0,1% a získat tak čaj z Jeju je nesnadný úkol. Jeden příklad za všechny je právě Korea Jeju Sejak Durin BIO. Jméno sejak získal pro svou podobnost s ptačím zobákem s vystrčeným jazýčkem. Tak totiž mohou dva lístky s pupenem někomu připadat.

Sklizeň u sejaku probíhá vždy na pomezí dubna a května. Na rozdíl od mnohých jiných korejských čajů je zde patrná silná inspirace Japonskem. Lístky jsou šetrně spařeny a ručně stočeny do tenkých spirálek sytě zelené barvy. Sejak je známý svou omamnou svěží vůní a lahodně propojenou travnatou chutí s neuvěřitelně výraznou umami. To je patrně i jedním z důvodů, proč si ho Korejci šetří pro sebe a nechtějí se o něj se světem dělit. Je to však velká škoda, protože zážitek z něj je jednoduše dokonalý.

 

Příprava

Teplota 70-80 °C Doba přípravy 2-3 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl
 
 
 
 

Návod na přípravu

  1. Zelený čaj nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody.
  2. Zalijte vodou o teplotě 70-80 °C. Zalévání vodou o vyšší teplotě může mít za následek horší chuť a vůni čaje.
  3. Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

 

Země původu
Země původu:
Korea
Region
Region:
Jeju
Chuť
Chuť:
Osvěžující, Umami, Plná
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
BIO
BIO:
Ano

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: