KOREA JEJU SEJAK DURIN BIO - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Korea Jeju Sejak Durin BIO 100%Nálev a chuť čaje
Zlatavá barva nálevu je bohatě prostoupena zelenými odstíny. Chuť je osvěžující a plná s příjemnými trávovými tóny a nerušivou svíravostí v závěru. Vše korunuje výrazné umami, které čaji dodává jedinečné kouzlo.
Původ čaje
Jeju, největší ostrov Jižní Koreje, je místem mnoha jmen. V minulosti se nazýval mimo jiné Ostrovem tří hojností či Horkým ostrovem klidu. Je oblíbeným cílem turistů, kteří navštěvují hlavně národní park či UNESCEM oceněný vulkán vynořený z moře a lávový jeskynní systém. Právě vulkanická činnost, která je s ostrovem spojená, je pro zdejší pěstování mimořádných čajů klíčová.
Na Jeju se totiž tyčí Hallasan, masivní štítová sopka a zároveň nejvyšší vrchol Jižní Koreje. Ta stojí za obrovským minerálním bohatstvím v půdě. Ve spojení s mírným klimatem a mořským vzduchem se tak Jeju jeví jako země zaslíbená nejen pro pěstování čaje a není proto divu, že většina producentů plně využívá zázraky zdejší přírody a upřednostňuje organické zemědělství.
Přestože pochází první zmínky o korejských čajích již z 9. století, dodnes se mimo svou domovinu považují za raritu. Podíl na světovém trhu totiž tvoří pouhopouhé 0,1% a získat tak čaj z Jeju je nesnadný úkol. Jeden příklad za všechny je právě Korea Jeju Sejak Durin BIO. Jméno sejak získal pro svou podobnost s ptačím zobákem s vystrčeným jazýčkem. Tak totiž mohou dva lístky s pupenem někomu připadat.
Sklizeň u sejaku probíhá vždy na pomezí dubna a května. Na rozdíl od mnohých jiných korejských čajů je zde patrná silná inspirace Japonskem. Lístky jsou šetrně spařeny a ručně stočeny do tenkých spirálek sytě zelené barvy. Sejak je známý svou omamnou svěží vůní a lahodně propojenou travnatou chutí s neuvěřitelně výraznou umami. To je patrně i jedním z důvodů, proč si ho Korejci šetří pro sebe a nechtějí se o něj se světem dělit. Je to však velká škoda, protože zážitek z něj je jednoduše dokonalý.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody.
- Zalijte vodou o teplotě 70-80 °C. Zalévání vodou o vyšší teplotě může mít za následek horší chuť a vůni čaje.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.