KOTVIČNÍK NAŤ (TRIBULUS TERRESTRIS) - BYLINA

139 Kč
Skladem (>5 ks)
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.10.2023

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Kotvičník zemní 100%

Nálev a chuť byliny

Odvar z kotvičníku zemního má nažloutlou barvu a velmi příjemnou, bylinnou vůni. Chuť je poněkud drsnější, zemitá, nahořklá. V případě nezbytnosti ji lze zjemnit medem, nerafinovaným cukrem nebo stévií. Nálev z kotvičníku má světlou, žlutozelenou barvu.

Původ byliny

Kotvičník zemní (Tribulus terrestris Linné) je jednoletá bylinka se žlutými květy a krátkými listy. Lodyha bývá 10-60 cm dlouhá, ale leží při zemi. Rostlina se přirozeně vyskytuje v Evropě, Asii, Africe, Austrálii. Najít ji můžeme podél řek, v zahradách, na přímořských píscích, ale také ve stepích a polopustinách. Velmi dobře prospívá i v České republice, před příchodem zimy se doporučuje celá rostlina sklidit.

Kotvičník se pěstuje a sklízí pro nať, používá se ale také kořen, využít lze i semena a květy. Při sklizni se rostlina vyjme ze země celá, nať se suší zvlášť. Následně je drcena a ukládána na suché a stinné místo.

 

Příprava

Teplota 100 °C Doba přípravy 15 minut Množství 1 čajová lžička na 2 - 2,5 dl

 

Návod na přípravu

  1. Kotvičník zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajová lžička na 2-2,5 dcl .
  2. Necháme lůhovat po dobu 15 minut, poté scedíme.
  3. 1 zarovnaná lžička = 1000 mg.
  4. Nepřekračujte doporučené denní dávkování 2000 mg.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: