KOTVIČNÍK NAŤ (TRIBULUS TERRESTRIS) - BYLINA
Detailní popis produktu
Složení
Kotvičník zemní 100%Nálev a chuť byliny
Odvar z kotvičníku zemního má nažloutlou barvu a velmi příjemnou, bylinnou vůni. Chuť je poněkud drsnější, zemitá, nahořklá. V případě nezbytnosti ji lze zjemnit medem, nerafinovaným cukrem nebo stévií. Nálev z kotvičníku má světlou, žlutozelenou barvu.
Původ byliny
Kotvičník zemní (Tribulus terrestris Linné) je jednoletá bylinka se žlutými květy a krátkými listy. Lodyha bývá 10-60 cm dlouhá, ale leží při zemi. Rostlina se přirozeně vyskytuje v Evropě, Asii, Africe, Austrálii. Najít ji můžeme podél řek, v zahradách, na přímořských píscích, ale také ve stepích a polopustinách. Velmi dobře prospívá i v České republice, před příchodem zimy se doporučuje celá rostlina sklidit.
Kotvičník se pěstuje a sklízí pro nať, používá se ale také kořen, využít lze i semena a květy. Při sklizni se rostlina vyjme ze země celá, nať se suší zvlášť. Následně je drcena a ukládána na suché a stinné místo.
Příprava
Návod na přípravu
- Kotvičník zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajová lžička na 2-2,5 dcl .
- Necháme lůhovat po dobu 15 minut, poté scedíme.
- 1 zarovnaná lžička = 1000 mg.
- Nepřekračujte doporučené denní dávkování 2000 mg.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.