KUMAMOTO KIKUCHI SENCHA BIO
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Kumamoto Kikuchi Sencha BIO 100%Nálev a chuť čaje
Světle zelený nálev je protkán zlatavými odlesky. Kulatá, intenzivní chuť je plná sladkých tónů bez typické svíravosti s dlouhotrvajícím dotekem umami.
Původ čaje
Uprostřed nejjižnějšího japonského ostrova Kjúšú leží prefektura Kumamoto. Protéká jí řeka Kikuchi, vysoce ceněná pro svou čistotu a bohatý obsah minerálních látek. V její blízkosti se nachází také nejvyšší aktivní vulkán Aso, který prozměnu důležitými živinami zásobuje půdu. To jsou jen některé z důvodů, proč zde pěstované zelené čaje jsou symbolem prvotřídní kvality a dokonalé harmonie vůně a chuti a mohou růst ekologickým způsobem, tedy bez chemického ošetřování.
Samotný čaj se pěstuje v údolí Kikuchi, které je v celém Japonsku známo pro překrásnou krajinu protnutou stejnojmennou řekou a dechberoucí hrou barev podzimního listí, která sem v tomto období láká tisíce turistů. Nejen na to jsou ovšem zdejší obyvatelé právem hrdí. V produkci exkluzivních zelených čajů se rychle vyšplhali na deváté místo v zemi.
Když proto na jaře dochází ke sklizni čajových lístků, je to velký svátek pro celý region. Sběr probíhá samozřejmě výhradně ručně a i následné spaření a stočení do tenkých, sytě zelených jehliček je prováděno s úctou a láskou k čajovému řemeslu. Výsledkem je čaj svěží vůně i chuti bez travnatého podtextu.
Sencha je považována za pravděpodobně nejoblíbenější druh zeleného čaje. V Japonsku se tradičně pije zásadně po jídle, aby povzbudila zažívání a probudila mysl, která může být ukolébána plným žaludkem. Vy si ale můžete dopřát šálek lahodné Kumamoto Kikuchu Senchy BIO kdykoliv budete mít chuť na pořádnou dávku energie zahalenou do sladkého opojení s grandiózním závěrem mimořádné chuti umami.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Zalijte vodou o teplotě 70 °C. Zalévání vodou o vyšší teplotě může mít za následek horší chuť a vůni čaje.
- Doba vyluhování 2 - 3minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.