KUMAMOTO SOYO SENCHA PREMIUM BIO
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Kumamoto Soyo Sencha Premium BIO 100%Nálev a chuť čaje
Krásná hra světle zelených tónů se zlatými odlesky. V plné a bohaté chuti je patrná velmi příjemná nasládlost s výraznou linkou umami bez svíravého závěru.
Původ čaje
Prefektura Kumamoto se nachází v srdci ostrova Kjúšú. Oblast Soyo byste na mapách v dnešní době už hledali jen těžko, v osmdesátých letech minulého století se spolu s dalšími menšími vesnicemi spojila do nově vzniklého města Yamato. Tradice pěstování čajů zde ale zůstala. A není se čemu divit, podmínky pro to jsou ve zdejší krajině ideální.
Majestátní vulkán Aso, který je největším v celém Japonsku, dal půdě nesmírné minerální bohatství. Časté střídání teplot, mlhy a průzračně čistý pramen řeky Kikuchi spolu s úrodnou půdou tak stojí za tím, proč je možné získat senchu tak intenzivní chuti v prémiové kvalitě bez jakýchkoliv přidaných chemických zásahů.
Čajové zahrady, ve kterých roste tato sencha, se rozkládají na ploše úctyhodných 179 hektarů v nadmořské výšce 300 - 500 m.n.m.. Mlžné opary jsou zde téměř na denním pořádku, což způsobuje opravdu sytě zelenou barvu lístků. Ke sklizni dochází hned na začátku jara, což se projevuje intenzivní svěžestí v chuti i vůni. Čaj je tradičně zpracován napařováním a jeho výsledný tvar připomíná drobné jehličky.
Japonští čajoví mistři kladou důraz na takzvanou “zlatou kapku”. Věří, že právě v poslední kapce nálevu, která spadne do šálku, je ukryta veškerá síla čaje i magická moc umami. Je to důkaz nekončícího úsilí pěstitelů a zároveň jejich odměna za poctivou práci. Užijte si tedy Kumamoto Soyo Sencha Premium BIO až do této zlaté kapky a nechte se učarovat její intenzitou.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Zalijte vodou o teplotě 70 °C. Zalévání vodou o vyšší teplotě může mít za následek horší chuť a vůni čaje.
- Doba vyluhování 2 - 3minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.