LAPACHO S POMERANČEM A CITRÓNEM

149 Kč
Skladem (>5 ks)
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
14.12.2023

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Lapacho Matto Grosso, Citrónová kůra, Pomerančová kůra, Aroma přírodní
 

Nálev Lapacha

Ke klasickému Lapachu jsme přidali kousky pomeranče a citrónu. Nálev má měděnou barvu a voní skutečně příjemně.

Původ Lapacha

Lapacho není ani bylina, ani koření, ani ovoce. Jde o vnitřní část kůry stromu Tabebuia impetiginosa, která je velmi jemně a pečlivě sklízena maximálně dvakrát za rok. Nutno dodat, že pro tyto účely jsou vybírány jen stromy starší 40 let, které „zákrok“ dlouhodobě nepoškozuje. Tabebuia impetiginosa roste na území Bolívie, Peru, Argentiny, Paraguaye a Brazílie. Je tedy jasné, že se řadí ke slavným „peruánským“ pokladům. Jako první odhalili vynikající schopnosti její vnitřní kůry samozřejmě místní indiáni.

Stále více lidí ale sází na čistý přírodní produkt. Těch 20 minut, které věnují přípravě nálevu, bohatě vyvažuje vysokou kvalitu a maximální obsah všech cenných látek.

Takzvané „léčivé dřevo“ se získává citlivým odběrem ze stromů. Mohou ho provádět jen velmi zkušení dělníci. Stromy s latinským názvem Tabebuia impetiginosa dorůstají až 20 metrů a dožívají se vysokého věku. Ty nejstarší mají údajně 700 let. Vynikají krásnými růžovými nebo fialovými květy, listy jsou oválné, vroubkované.

Pro přípravu nálevu z Lapacha se doporučuje používat sklo, porcelán nebo nerezové nádoby. Není vhodné připravovat Lapacho v hliníkové konvici, ani ho míchat lžičkou z hliníku. Mohlo by dojít ke snížení jeho účinků.

Návod na přípravu

Kůra ze stromu Lapacho se musí pět minut povařit a pak asi dvacet minut louhovat.

Lapacho je zpracováno v potravinářském standardu, avšak dle vyhlášky č.58/2018 Sb nesmí být použita jako potravina. Lapacho prodáváme pouze jako surovinu k přípravě nálevu k vnějšímu použití.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: