LEHKOST POVZBUZENÍ - BYLINNÁ SMĚS
Detailní popis produktu
Složení
Yerba Mate, Červený čaj Pu Erh, Kopřiva, Kousky mrkve, Aloe Vera, Červená řepa, Aroma, Květy slézu, Květy slunečniceNálev a chuť čaje
Bylinná směs Lehkost povzbuzení dává po zalití horkou vodou červený nálev. Chutná jako kombinace sladkého a kyselého tropického ovoce (to sladké převažuje).
Původ čaje
Zelené Yerba Mate je zárukou schopnosti vzpružit. Kopřiva přináší schopnost očistit, aloe vera zahojit. A tak bychom mohli pokračovat. Všechny ingredience sypaného čaje Lehkost povzbuzení svým konzumentům prospívají na těle i na duchu.
Zmíněné Yerba Mate je populární především v Jižní Americe. Pro místní indiány jde o nápoj přátelství s mnoha příznivými účinky. Vyrábí se z lístků a větviček cesmíny paraguayské, stálezeleného stromu rostoucího na březích potoků a řek deštného pralesa. Původní rozšíření zasahuje do Brazílie, Argentiny, Paraguaye a Uruguaye. Cesmíny se ale dnes pěstují i v Africe nebo na Havaji. Listy jsou stříhány i s větvičkami, dělníci je nacpou do pytlů a nechávají fermentovat. Jakmile uznají, že je proces dostatečný, prudce sklizeň zahřejí. Dalším krokem výroby Yerba Mate je sušení, stříhání na menší kousky, třídění a balení.
Kopřivu, na rozdíl od cesmíny paraguayské, lze v našich zeměpisných šířkách spatřit běžně. Bylinkáři o ní mluví jako o královně, protože její uplatnění je opravdu široké. Kopřivy rostou na severní polokouli, ale dnes už i v Jižní Americe. Dobře se jim daří na okrajích luk nebo polí. Sbírají se listy, které je potřeba pozvolna usušit.
Aloe vera je přízemní sukulent používaný doslova tisíce let. Poprvé ji ale popsal až Carl Linné, a to v roce 1753. Vyskytuje se v suchých a teplých oblastech Středomoří, v jižní Číně, Indii, Africe a Jižní Americe. Původně rostla jen v povodí Nilu. Aloe vera má značný historický význam (jako léčivá rostlina byla vyobrazena už v dobách raného Egypta na kamenných zdech v Údolí králů). Díky obsahu latexu, mnoha vitaminů, esenciálních aminokyselin, minerálních látek a antioxidantů je využívána jak v tradičním léčitelství Číny, Indie, Arábie, tak v moderním farmaceutickém i kosmetickém průmyslu.
Příprava
Návod na přípravu
1. Čaj zalijte vodou o teplotě 100 ⁰C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
3. Doba vyluhování 6-10 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.




















Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.