LONG ZHU JASMÍNOVÝ - ZELENÝ ČAJ

405,10 Kč
Skladem (>5 ks)
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.10.2023

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Long Zhu Jasmínový

Nálev a chuť čaje

Opojná vůně, nádherný vizuální zážitek a skvělá osvěžující chuť – to jsou hlavní pozitiva jasmínového Long Zhu. Patří k nim samozřejmě i zdravotní benefity – dočtete se o nich níže. Nálev jasmínové lahody má zlatavou barvu, vůni lze popsat jako nádhernou a omamnou. Chuť je příjemně svěží, lehounce kouřová, nasládlá s květinovým dozvukem. Zanechává dlouhý příjemný vjem.

Doporučujme zalít Long Zhu jasmínový ve skleněné, nejlépe nahřáté, konvičce. Užijete si tak i příjemný pohled na rozvíjející se čajové perličky, které vystoupají k hladině a následně se volně snášejí ke dnu. Tam se rozevřou a vydají svou jedinečnou chuť a vůni. Tento čaj je možno zalít až pětkrát.

Původ čaje

Long Zhu jasmínový můžeme na trhu najít i pod názvy Xiao Longzhu, Dragon Pearls, Jasmine Pearls nebo Jasmine Pekoe Pearls. Vždy by mělo jít o vysoce jakostní zelený čaj z čínské provincie Fujian vyráběný podle tradiční metody „ovonění“ poupaty jasmínových květů. Ne vždy tomu tak ale je – někteří pěstitelé se snaží vyrobit tento delikátní čaj dříve, než jasmíny vůbec rozkvetou. Jejich cílem je nasytit hladový trh, ovšem kvalita uměle aromatizovaných čajů není nijak závratná.

Tradiční a skutečně kvalitní jasmínový Long Zhu se vyrábí s velkou péčí a trpělivostí. Čajové lístky jsou z čajovníků čínských sklízeny ručně brzy zjara (v březnu a dubnu). Škubou se pupeny a první dva lístky. Po zavadnutí jsou krátce opraženy a pak se každý pupen zvlášť zabalí do dvou lístků. Vznikne tak zelená perlička o velikosti 5-6 milimetrů. Všechny jsou uloženy v chladu a čekají, až vykvetou jasmíny. Většinou takto odpočívají tři měsíce, protože jasmíny kvetou v Číně v červenci. Jejich nerozvitá poupata jsou sbírána ráno, dopravena k čajovým perličkám a v noci, kdy se květy otevírají a nejvíce voní, se ukládají mezi připravený Long Zhu. Ráno se jasmín odebere, večer je rozprostřena další várka čerstvých květů a tak se proces opakuje až šestkrát. Když Mistr čaje rozhodne, že je aromatizace u konce, zabalí se každá kulička zvlášť do hedvábného papíru a pomalu se suší.

 

Příprava

Teplota 70-80 °C Doba přípravy 3 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

Návod na přípravu

  1. Lung Zhu Jasmínový nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  2. Lung Zhu Jasmínový zalijte vodou o teplotě 70-80 °C.
  3. Doba vyluhování 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
  4. Lung Zhu Jasmínový je možné nechat 5x louhovat. 

 

 

Země původu
Země původu:
Čína
Region
Region:
Fujian
Chuť
Chuť:
Jasmín
Pro děti
Pro děti:
od 12 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
Nadm. výška
Nadm. výška:
2150m

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: