MACA YELLOW BIO - PRÁŠEK
Detailní popis produktu
Složení
Maca 100%Nálev a chuť byliny
Když z Macy připravíte nálev, bude mít velmi světlou, nažloutlou barvu, neutrální vůni a decentní, slabě nasládlou, lehounce štiplavou chuť.
Původ byliny
Jihoamerická Maca si za tisíce let, kdy ji lidé používají, získala obrovské renomé. Samotná rostlina je docela nenápadná. Dorůstá 15 centimetrů, má podlouhlé listy rozložené v růžici. Kvete bílými květy, plodem jsou lusky s oválnými semeny.
Nejzajímavější část je ale pod zemí. Kořen, který vzhledem může připomínat řepu, lze péct v ohni, vařit, sušit, zpracovat do džemů, pudinků nebo kaší. Ve všech případech přináší konzumace Macy jedinečné zdravotní benefity.
Místní názvy zahrnují pojmy jako ayak chi-chira, maino, pepper grass nebo peru-vina ginseng. Pro peruánské indiány byla „svatým pokrmem“. Jméno Maca lze volně přeložit jako „dobrá strava, která pochází z výšin a posiluje“. Kromě toho, že si indiáni Macy vážili jako zdroje síly, používali ji také k obchodování.
Maca (Lepidium meyenii) roste v nadmořské výšce kolem 4000 metrů. O účinky kořene se zajímají nejen místní vědci, ale třeba i NASA, která využila její vlastnosti v rámci doplňků stravy kosmonautů.
Návod na přípravu
Maca je velmi jemný prášek. Můžete ho zamíchat do nápoje nebo pokrmu. Obvykle se užívá v množství 3-5 gramů denně. Nepřekračujte doporučené množství.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.