MADAGASKAR - ČERNÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Černý čaj, Jahody 2%, Pomerančová kůra 5%, Chrpa polní, Aroma přírodníNálev a chuť čaje
Sypaný čaj Madagaskar dává krásný, tmavě jantarový nálev. Hned po otevření sáčku upoutají pozornost nejen barvy kombinovaných surovin a struktura, ale také bohaté ovocné aroma se stopou citrusů. V chuti odhalíme velmi příjemný a silný základ černého čaje s typickou svíravostí i souznění jahod a svěžího pomeranče.
Doporučujeme vyzkoušet tento čaj také ve formě ice tea.
Původ čaje
Cejlonský černý čaj stojí v žebříčku světové produkce na třetím místě. Pěstuje se zhruba na 180 tisících hektarech půdy, a to ve střední a jižní části ostrova. Čajovníky čínské (Camellia sinensis) rostou na úrovni moře (do 600 m n.m), ve středních polohách i vysokých nadmořských výškách (nad 1200 m n.m). Je typický plnou, medově sladkou nebo naopak kořeněnou chutí s přirozeným citrusovým aroma. Cejlonské černé čaje se obvykle používají do čajových směsí a porcovaných čajů. Mimořádně oblíbené jsou jako čaje snídaňové, a to zejména v Anglii a Rusku.
Do Madagaskaru jsme přidali velké kousky pomerančové kůry, jahody a květy chrpy. Všechny suroviny pocházejí od prověřených dodavatelů z EU, kteří kvalitu zboží dokládají mnoha certifikáty. Ovoce zpracovávají sušením mrazem. Díky němu zůstává nádherně šťavnaté a vypadá i chutná jako čerstvé. Velkou pozornost vždy věnujeme také aroma, kterými čaje občas ladíme. Zásadně používáme aroma přírodní, bez syntetických látek mnohdy dráždících žaludek.
Příprava
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.