MAGICKÝ CHRÁM - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Sencha, Kandovaná papája (papája, cukr), Rozinky, Ibišek, Aroma přírodní, Lyofilizované kousky třešní, Měsíček lékařský, Lyofilizované kousky mangaNálev a chuť čaje
Zelený čaj Magický chrám dává nálev tmavě oranžové až červené barvy, obsahuje totiž ibišek, který nápojům propůjčuje karmínový odstín. Chuť čaje je velmi vrstevnatá – poznáte v ní trávovou svěžest Senchi i příjemně uklidňující tóny ovoce. Zelený čaj Magický chrám se hodí k popíjení v horké i ledové variantě.
Původ čaje
Zelený čaj Sencha ze slavného regionu čínského Huang Shan (Žlutá hora) charakterizuje chuť připomínající spíš slavné japonské čaje než čínskou klasiku. Důvodem je způsob, jakým byly čajové lístky zpracovány. Na rozdíl od, v Číně obvyklejšího, pražení na pánvi, byla tato Sencha několikrát krátce napařována. Vysoká teplota zastavila v lístcích oxidaci enzymů a uchovala jejich delikátní chuť a vůni.
Pohoří Huang Shan leží v provincii Southern Anhui ve východní části Číny. Oblast je proslavená nádhernou přírodou s horkými prameny a vysokými kopci porostlými statnými borovicemi. Jde o jeden z nejnavštěvovanějších turistických cílů v Číně, byla dokonce zapsána na seznam světového dědictví UNESCO.
Sencha je nejen čajem velmi chutným a pitelným takřka celodenně. Podle nedávného výzkumu vědců z Toleda obsahuje látky blokující urokinázu, enzym, který vylučují karcinogenní buňky. O Senchi se v souvislosti se zdravím mluví dlouhá léta. Samozřejmě odstraňuje únavu, tradiční medicína popisuje navíc její schopnosti zlepšit trávení, napomoci hojení ran, snižování horečky a hladiny cukru v krvi. Ne nadarmo se zelené čaje pijí téměř 5 tisíc let a jejich popularita nikterak neklesá.
V čaji Magický chrám se kromě popsané Senchi vyskytují také například papája a ibišek. Papája obecná (Caricia papaya) je bylina vypadající trochu jako strom. Roste typicky ve Střední Americe, rozšířila se odtud do řady oblastí s tropickým podnebím. Plodí velké bobule dosahující hmotnosti od 0,5 do 10 kilogramů. Pod slupkou se nachází sladká dužina s mnoha drobnými semínky uprostřed. Papája je velmi chutná a její využití tedy široké. Používá se k přímé konzumaci, do nápojů, zavařenin a podobně. Další její výhodou je obsah papainu, který podporuje trávení a má protizánětlivé účinky.
Ibišek, jak se používá k přípravě čajů, je sušený květ stejnojmenné rostliny. Ibišek súdánský (Hibiscus sabdariffa) dorůstá do dvou metrů; jde o keř původem z Afriky, dnes často pěstovaný v tropických oblastech na celém světě. Květy se uplatňují při přípravě nápojů, protože vynikají příjemnou kyselkavou chutí a oplývají množstvím vitaminů (především vitaminu C) a minerálních látek (zejména železa, vápníku, fosforu, manganu). Není tedy divu, že jsou doporučovány při zánětech, kornatění tepen, nadváze nebo nadměrném pocení.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80°C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.