MAGIE ELFŮ- ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj 77%, Kandovaná papája (papája, cukr), Vločky mrkve, Aroma, Květy slunečnice, Květy slézuNálev a chuť čaje
Sypaný čaj Magie Elfů dává světle žlutý nálev s velmi příjemnou, svěží vůní. V chuti se promítá občerstvující svíravost zeleného čaje, sladké tóny papáji a něžná vanilka.
Původ čaje
Zelený čaj, to není nic jiného než sušené lístky čajovníku čínského (Camellia sinensis). Celý výrobní postup samozřejmě není úplně snadný a taky se o něm nejspíš neví úplně všechno. Každá čajová zahrada si nechává přesný návod pro sebe. Díky tomu na světě existují tisíce čajových sort odlišných
chutí, vůní, barev i tvarů. V zásadě ale můžeme říci, že lístky se z čajovníků škubou buď ručně, nebo strojově. Je potřeba nechat je na proudícím vzduchu zavadnout a pak prudce zahřát. To aby byla ukončena přirozená oxidace enzymů, která se v nich spustí, jakmile jsou jen trošku narušeny. Pokud by nechali dělníci lístky oxidovat (nesprávně fermentovat) déle, dopracovali by se po několika hodinách až k čaji černému. Zelený čaj je tedy nutné buď nahřát na velkých pánvích nebo vystavit působení horké páry. Pak jsou listy překládány, rolovány či jinak tvarovány, sušeny, tříděny a baleny.
Papáju známe spíš jako plod než rostlinu. Možná vás překvapí, že chutné exotické ovoce vyrůstá na bylině, nikoli stromu. Papája obecná (Carica papaya) je doma zřejmě ve Střední Americe, dnes se pěstuje v tropech téměř na celém světě. Její žlutozelené bobule mohou vážit až 10 kilogramů. Uvnitř ukrývají sladkou šťavnatou dužinu oranžové nebo červené barvy s černými semínky. Papáju lze konzumovat čerstvou nebo zpracovat do kompotů, džemů či salátů. Další z možností je konzervace nízkou teplotou, takzvaná lyofilizace.
Květy slézu (Malva sylvestris), které jsme do čaje Magie Elfů také přidali, rozlišíte podle fialově růžové barvy. Samotná rostlina se vyskytuje ve Středomoří, narazit na ni můžete také v České republice, zejména podél cest nebo na neobdělávané půdě. Sléz kvete od června do října a je sbírán lidovými léčiteli. Protože obsahuje slizové látky, působí odvar z květů pozitivně na dýchací orgány.
Příprava
Návod na přípravu
1. Čaj zalijte vodou o teplotě 80-90 ⁰C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
3. Doba vyluhování 1-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.




















Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.