MANDLOVÉ SUŠENKY - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj China Sencha, Kokosové rašple 25%, Aroma přírodní, Plátky mandlí 2%Nálev a chuť čaje
Čaj Mandlové sušenky dává plný, žlutý nálev. Chuť se odvíjí samozřejmě od jeho ingrediencí. Zelená Sencha mu přináší nasládlost a jistou míru osvěžující svíravosti, mandle a kokos doplní exotickou notou.
Tento čaj si užijete jako horký nápoj, ale výtečně chutná i coby ice tea.
Původ čaje
Čínská Sencha je produkována více čajovými zahradami. Nejčastěji jde o plantáže v provinciích Fujian, Zhejiang, Yunnan, Wenshan nebo Yun Ming. Lístky zeleného čaje jsou překládány, takže získají typický tvar. V Číně je Sencha, na rozdíl od Japonska, pražena na pánvi. Získá tak atraktivní kouřové aroma.
Zmínky o mandloních najdeme už ve Starém zákoně. Stromy botanicky příbuzné meruňkám dorůstají 5 metrů. Pocházejí ze severní Afriky a západní Asie. Dnes se mandloně pěstují v teplém evropském pásmu. Po odkvětu se objeví plod – zelená chlupatá peckovice. Když dozraje, zfialoví a otevírá se. Uvnitř se nachází pecka. Po jejím vyloupnutí lze získat mandli – jádro.
Přírodní aroma, které jsme k čaji Mandlové sušenky přidali, nezpůsobuje pálení žáhy, podráždění žaludku ani překyselení organismu. Neobsahuje totiž syntetické nosiče vůní. Pár kapek přírodního aroma ale dokáže uchovat původní chuť a vůni ingrediencí.
Příprava
Návod na přípravu
- Čaj Mandlové sušenky zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-4 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.