MANGO S BORŮVKOU - ZELENÝ ČAJ

140 Kč 230 Kč 439 Kč 716 Kč 1 366 Kč od 140 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj China Sencha, Kandované mango (mango, cukr) 25%, Borůvky (borůvky, cukr) 5%, Aroma přírodní, Chrpa polní

Nálev a chuť čaje

Zelený čaj Mango s borůvkou svému jménu plně dostojí. Chutná přesně tak, jako byste se zakousli do velkého kusu tropického šťavnatého ovoce zasypaného lesními plody. Plus si přidejte příjemnou svěžest čajových lístků a máte nápoj vhodný k celodennímu (i celoročnímu) popíjení. Jeho nálev má světlou, žlutou barvu a vůně je ovocná, milá.

Původ čaje

Mít informace o tom, odkud čaj pochází, je dobré z několika důvodů. Jedním může být ukojení prosté zvědavosti, druhým ujištění, že se do šálku nedostaly nekvalitní ingredience. Proto vám nic netajíme…

Zelená Sencha je čajem původně japonským, nicméně velmi kvalitní je také Sencha čínská. Čaj charakterizovaný zploštělými matnými listy patří do skupiny tradičních a mimořádně oblíbených. A to jak pro svou jemnou, nevtíravou chuť a vůni, tak také díky polyfenolům, které pomáhají udržet duševní i tělesnou kondici. Dodejme ještě, že zelené čaje obsahují i menší množství teinu, tudíž působí lehce povzbudivě, prospívají kognitivním funkcím a zbystřují smysly.

Jak se Sencha vlastně vyrábí? Celý proces začíná už na plantážích, kdy je potřeba (nejčastěji ručně) sesbírat lístky čajovníků čínských (Camellia sinensis) a pak je nechat krátce zavadnout. Na rozdíl od klasických čínských čajů přichází poté na řadu propařování, nikoli pažení na pánvích. Krátké a opakované vystavení čaje vysoké teplotě zastaví oxidaci enzymů a uchová v lístcích přirozené aroma. Nakonec je potřeba listy tvarovat překládáním, usušit, vytřídit a zabalit.

K zelenému čaji se ovoce náramně hodí. Tentokrát jsme sáhli po mangu, sladkých plodech tropického mangovníku. Jeho původním stanovištěm by měla být jihovýchodní Asie; překvapivý je fakt, že mangovníky na Zemi zřejmě rostou už 25 nebo dokonce 30 milionů let. Plody, jak je známe dnes, bývají oválné, dužnaté, vprostřed ukrývající nejedlé semeno. Šťavnatá dužina je bohatá na vitaminy řady B, vitamin C, A i E, ale také karoten, draslík a hořčík.

Ze zcela jiné oblasti pak pocházejí borůvky, plody brusnice borůvky. Nižší keřík známe dobře z evropských lesů, narazit na něj můžeme však i na Islandu nebo v severním Mongolsku. Modré kulaté plody jsou sbírány pro báječnou, sladkou chuť, zároveň se uplatňují v péči o zdraví. Obsahují totiž antioxidanty, karotenoidy, vitamin C, vitaminy skupiny B a například mangan, draslík, železo a další důležité minerály.

 

Příprava

Teplota 70-80 °C Doba přípravy 2-3 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

Návod na přípravu

  1. Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

 

Země původu
Země původu:
Čína
Region
Region:
Yunnan
Chuť
Chuť:
Borůvka, Mango
Pro děti
Pro děti:
od 12 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
Nadm. výška
Nadm. výška:
1200m - 2000m

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: