MASALA CHAI - ČERNÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Černý čaj 56%, Kardamonový prášek 10%, Citrónová tráva 10%, Cassie 9%, Zázvor, Badyán, Hřebíček, Jádra růžového pepře, Skořice, Muškátový oříšekNálev a chuť čaje
Typický tmavě oranžový nálev, silná chuť a bohaté aroma. Takový je Masala Chai. Jeho základem je jakostní assamský černý čaj doplněný šesti druhy koření a citronovou trávou. Chutná mimořádně zajímavě a má vynikající zdravotní účinky. Poznáte v něm zejména anýz, štiplavý zázvor, nasládlou skořici a osvěžující citrusy.
Původ čaje
Indický černý čaj se vyrábí z lístků keře čajovníku čínského, druh Assamica. Rostou v údolí řeky Brahmaputry, kde je dostatečně teplé a vlhké klima. Listy jsou oproti jiným čajovým odrůdám poměrně velké, mají tmavě zelenou barvu a příjemně nasládlou chuť. Sklízejí se od března a jejich zpracování je věnována maximální pozornost. Pro fermentaci se nedrtí, pouze jsou rozloženy a v celku ponechány přirozenému chemickému procesu oxidace enzymů. Tím se zvýrazní jejich barva a chuť. Fermentace se zastavuje zvýšenou teplotou, takže dalším krokem je sušení čajových lístků horkým vzduchem. Následuje třídění, odběr vzorků k testování a balení.
Koření, které najdete v Masala Chai, jsme koupili u našich certifikovaných partnerů v EU. Stejně tak citronová tráva pochází z organického zemědělství a neobsahuje tedy těžké kovy ani jiné zdraví škodlivé látky.
Příprava
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.