MASALA GREEN - ZELENÝ ČAJ

142 Kč 230 Kč 440 Kč 718 Kč 1 370 Kč od 142 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj China Gunpowder Super, Kardamonový prášek 10%, Citrónová tráva, Růže, Muškátový oříšek 3%, Pepř 2%, Anýz 2%, Skořice

Nálev a chuť čaje

Čaj, který zaujme. Tak by se dal popsat Masala green. Už když si ho nasypete do konvičky, bude se vám líbit. Směs tmavě zeleného Gunpowderu oživuje světle zelená citronová tráva, červené kuličky pepře a celé tobolky kardamomu. A ta vůně! Po zalití má nápoj zlatožlutou barvu a lehce štiplavé aroma. Chuť je příjemně vyvážená – základ tvoří svěží trávové tóny s lehkým kouřovým dotekem. Na nich staví kořeněná štiplavá chuť s probleskující medovou dochutí. Svíravost je lehká a osvěžující.
Gunpowder se skvěle hodí k přípravě ledového čaje. Vyzkoušejte i s touto směsí koření. Získáte nevšedně lahodný a energii doplňující nápoj.

Původ čaje

Gunpowder je zelený čaj pocházející z keře Camellia sinensis, stejně jako všechny druhy zeleného čaje.
I přesto, že jsou čajovníkové lístky totožné, je Gunpowder od klasických zelených čajů velmi dobře odlišitelný. Na první pohled totiž vypadá jinak – čajové lístky jsou svinuty do malých kuliček. Říká se jim také perly, ale většině lidí připomínají střelný prach. Možná i proto, že po zalití vodou kuličky explodují do původního, podlouhlého tvaru. Největší producent Gunpowderu je provincie Fujian v Číně. Po zavadnutí se čajové lístky svinují (často ručně), praží a suší. Proto mají kouřové aroma.
Skořice, kardamom, citronová tráva, pepř, anýz a muškátový oříšek pochází od našich prověřených dodavatelů z EU. Je to proto, že pouze vybraní zpracovatelé jsou schopni koření a bylinky konzervovat tak, aby byly pro použití v sypaných čajích ideální. Je nanejvýš důležité uchovat jejich přirozené senzorické, ale i chuťové vlastnosti. Skořice se tradičně pěstuje na Srí Lance, v Číně nebo Thajsku, pepř ve východní Indii, anýz pochází z Turecka a muškátový oříšek roste v Portugalsku.

 

Příprava

Teplota 70-80 °C Doba přípravy 2-3 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl
 
 
 

Návod na přípravu

  1. Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

 
Země původu
Země původu:
Čína
Region
Region:
Fujian
Chuť
Chuť:
Koření
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
Nadm. výška
Nadm. výška:
600m - 900m
 
 
 
 
 
Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: