MLADÁ ZELENÁ PŠENICE BIO - PRÁŠEK

129 Kč
Skladem (>5 ks)
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
14.12.2023

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Mladá pšenice 100%
 

Nálev a chuť byliny

Prášek z mladé pšenice má svěží zelenou barvu, příjemnou, přírodní vůni a sladce bylinnou chuť. V nápojích se zcela nerozpouští, dodává jim krásné zabarvení a lehkou sladkost.

Původ byliny

Kde se vlastně vzala Mladá zelená pšenice? Byla tady odpradávna, ale až v roce 1937 její nutriční hodnoty odhalil a světu ji přestavil Dr. Charles Franklin Schnabel. Americký zemědělský chemik tak otevřel dveře vědeckému výzkumu zelené pšenice, na jehož počátku stálo zjištění, že po jejím podání se slepicím ztrojnásobila snůška vajec a hospodářská zvířata vykazovala nejen vyšší výnosy mléka a masa, ale měla také lepší srst a jevila se vitálnější a zdravější.

Jak už to tak bývá, ověřoval si doktor Schnabel své poznatky nejprve na vlastní rodině. Jeho syn v roce 1981 uvedl, jak ho krmil sušeným práškem ze zelené pšenice. Nůžkami ji na jaře, když byla asi 20 centimetrů vysoká, ostříhal na okolních polích a podomácky vyrobeným topným systémem sušil. Výsledky se dostavily, členové rodiny byli plni energie. Pan Schnabel však v té době nebyl sám, kdo viděl v zelené pšenici vysoký potenciál. Mezi lety 1930 a 1950 se jejímu výzkumu věnoval vědci, lékaři i celé ústavy. Mnozí na Schnabelův odkaz nezapomněli. Jeden z nich, Steve Meyerowitz, mu dokonce věnoval celou svou knihu, ve které CH. F. Schnabela nazval „the father of wheatgrass“ (otec zelené pšenice).

Ať už budeme zásluhy na objevu schopností zelené pšenice připisovat komukoli, vždy zůstane pravdou, že od 40. let minulého století se o ní mluví jako o „prvním multivitaminu na světě“. Její složení je skutečně pozoruhodné. Mladá zelená pšenice je zdrojem draslíku, hořčíku, fosforu, jódu, manganu, kobaltu, zinku, železa a dalších minerálních látek. Obsahuje také rostlinná barviva, především beta karoten, lykopen a lutein. Nechybí vitaminy řady B (B7 – biotin, B1 – thiamin, B2 – riboflavin, B3 – niacin, B12), vitaminy K, A, C a E. Přítomny jsou také enzymy, chlorofyl a řada aminokyselin (např. cystein, leucin, alanin, arginin, glycin, tryptofan, valin).

Nejčistším způsobem, jak všechny prospěšné látky vpravit do organismu, je zařadit na jídelníček prášek z Mladé zelené pšenice. Ideálně samozřejmě v BIO kvalitě, od dodavatele prověřeného certifikací. Prášek se vyrábí z rostlin pšenice, které dosáhnou výšky 15 centimetrů. Mladé lístky je potřeba sklidit, nasekat, zbavit vody a při nízkých teplotách usušit. Poté se pšenice mele a vzniklý prášek prosévá.

Mladá zelená pšenice BIO neobsahuje žádné přidané látky a lze ji uplatnit při přípravě nápojů a smoothie (1-2 lžičky odpovídají 0,5 kg zelené listové zeleniny). S její přispěním lze upravit chudokrevnost, trávicí obtíže, poruchy spánku, imunitu. Napomáhá k regeneraci, detoxikaci. Je zdrojem energie, prospívá lidem s nadváhou a harmonizuje tělesné pochody.

Návod na přípravu

  1. Vsypejte čajovou lžičku zelené pšenice do nápoje pokojové teploty (džus, voda, ovocná šťávy), zamíchejte.
  2. Užívejte 2-3x denně.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: