NEPAL HIMALAYAN JUN CHIYABARI BIO - ZELENÝ ČAJ

636 Kč 1 104 Kč 2 209 Kč 3 673 Kč 7 264 Kč od 636 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Nepal Jun Chiyabari BIO 100%

Barva a chuť nálevu

Nálev má nádhernou oranžovou barvu sytých tónů a na zelený čaj nepříliš obvyklou nasládlou chuť s dotekem zralých meruněk.

 

Původ čaje

CHINA GUNPOWDER GOLDEN

Čajovníková zahrada Jun Chiyabari se rozléhá v horském městečku Dhankuta na východě Nepálu. Přestože je její historie poměrně krátká, čaje z ní si velice brzy získaly věhlas pro svou prvotřídní kvalitu, výjimečnou chuť a omamnou vůni.

Zakladatelé zahrady využili toho, že tamní klima připomíná to v nedaleko ležícím Darjeelingu, který je známý svými stejnojmennými čaji. Čajovníky čínské (Camellia sinensis) získávají v Jun Chiyabari potřebné minerály z bohatých zásob v půdě. Společně s hojnými srážkami a svěžím horským vzduchem, jenž zpomaluje růst lístků, tak mají ideální přirozené podmínky. Právě organické pěstování s minimem zbytečných zásahů člověka a precizně dodržované tradiční postupy při zpracovávání dělají ze zeleného čaje Nepal Himalayan Jun Chiyabari Bio exkluzivní záležitost.

Sklizeň robustních lístků se stříbrnými tipsy probíhá ručně, stejně jako jejich následné nepravidelné zkroucení. Čaj si i po usušení ponechává intenzivní mechově zelenou barvu a přirozenou květinově-ovocnou vůni. Jeho nálev je zpočátku nazlátlý se zelenými odlesky, ovšem po chvilce se změní v krásně oranžový odstín.

 

Příprava

Teplota 70-80 °C Doba přípravy 2-3 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl
 
 
 

Návod na přípravu

  1. Zelený čaj nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  2. Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C. Zalévání vodou o vyšší teplotě může mít za následek horší chuť a vůni čaje.
  3. Doba vyluhování 2 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
  4. Čaj je možné nechat 3x louhovat.

 

 

Země původu
Země původu:
Nepál
Region
Region:
Dhankuta
Chuť
Chuť:
Ovoce, Nasládlá
Pro děti
Pro děti:
od 12 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
Nadm. výška
Nadm. výška:
1650m - 2200m
BIO
BIO:
Ano

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: