NEPAL HIMALAYAN JUN CHIYABARI BIO - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Nepal Jun Chiyabari BIO 100%Barva a chuť nálevu
Nálev má nádhernou oranžovou barvu sytých tónů a na zelený čaj nepříliš obvyklou nasládlou chuť s dotekem zralých meruněk.
Původ čaje
Čajovníková zahrada Jun Chiyabari se rozléhá v horském městečku Dhankuta na východě Nepálu. Přestože je její historie poměrně krátká, čaje z ní si velice brzy získaly věhlas pro svou prvotřídní kvalitu, výjimečnou chuť a omamnou vůni.
Zakladatelé zahrady využili toho, že tamní klima připomíná to v nedaleko ležícím Darjeelingu, který je známý svými stejnojmennými čaji. Čajovníky čínské (Camellia sinensis) získávají v Jun Chiyabari potřebné minerály z bohatých zásob v půdě. Společně s hojnými srážkami a svěžím horským vzduchem, jenž zpomaluje růst lístků, tak mají ideální přirozené podmínky. Právě organické pěstování s minimem zbytečných zásahů člověka a precizně dodržované tradiční postupy při zpracovávání dělají ze zeleného čaje Nepal Himalayan Jun Chiyabari Bio exkluzivní záležitost.
Sklizeň robustních lístků se stříbrnými tipsy probíhá ručně, stejně jako jejich následné nepravidelné zkroucení. Čaj si i po usušení ponechává intenzivní mechově zelenou barvu a přirozenou květinově-ovocnou vůni. Jeho nálev je zpočátku nazlátlý se zelenými odlesky, ovšem po chvilce se změní v krásně oranžový odstín.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C. Zalévání vodou o vyšší teplotě může mít za následek horší chuť a vůni čaje.
- Doba vyluhování 2 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Čaj je možné nechat 3x louhovat.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.