NĚŽNÁ VANILKA - ZELENÝ ČAJ

139 Kč 227 Kč 433 Kč 707 Kč 1 350 Kč od 139 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Sencha, Vanilka, Aroma přírodní

Nálev a chuť čaje

Nálev zeleného ochuceného čaje Něžná vanilka má světle žlutou barvu. Vůně i chuť se samozřejmě odvíjí od jeho složení. Je tedy lehce svíravá, v dochuti sladká a velmi, velmi vanilková.

Původ čaje

Naprostá většina světové čajové produkce pochází z Číny. Za ní se obvykle umisťují Indie, Keňa, Srí Lanka… Zelený čaj, který jsme použili při míchání Něžné vanilky, nakupujeme právě v Číně. Prověřený

dodavatel pracující v režimu kontrolovaného zemědělství je zárukou vysoké kvality a pečlivého zpracování. Zelené čaje jsou totiž náchylné k pohlcování pachů či plesnivění během procesu výroby, ale samozřejmě i při skladování. Dodržením správného postupu i zásad pro transport a uložení čaje neztrácí čajové lístky nic ze svého vzácného aroma, barvy ani chuti.

Jak se tedy zelený čaj vyrábí? Sklizené listy čajovníků čínských (Camellia sinensis) se nechávají několik hodin na vzduchu zavadnout, pak jsou rychle napařeny nebo opraženy na velkých pánvích a různě se rolují či překládají. Následně je potřeba čaj usušit, a to tak, aby nedošlo k jeho spálení a zároveň byl zbaven vlhkosti, která může zapříčinit plesnivění. Nakonec je zelený čaj vytříděn, zabalen a odeslán na trh.

Čajovníky jsou stálezelené keře s poměrně tuhými listy. Vyskytují se v jižní a jihovýchodní Číně, a to až do nadmořských výšek nad 2000 metrů. Kvetou bílými květy, plody připomínají ořechy. Listy se mohou škubat několikrát za rok – buď pouhými prsty, nebo je dělníci stříhají nůžkami, v Japonsku se rozšiřuje zapojení střihacích strojů. První písemné zmínky o čajovnících pocházejí ze 7. století, ovšem traduje se, že účinky jejich listů využívali lidé už o 400 let dříve.

Vanilku zná dnes každé evropské dítě. Nebylo tomu tak ale vždy. Na starý kontinent ji přivezli Španělé teprve v 16. století. Do té doby věděli o její chuti, možnostech použití a sklízení nejvíc mexičtí Toltékové a Aztékové. Populární koření má podobu fermentované tobolky orchideje s názvem vanilovník. Liány opylované pouze jedním druhem včel a některými kolibříky nebylo až do konce 19. století možné pěstovat jinde, než na původních stanovištích, tedy v Mexiku. Až po objevu umělého opylení se vanilovníky rozšířily na Madagaskar, Tahiti, Srí Lanku, Seychely a podobně.

 

Příprava

Teplota 80 °C Doba přípravy 2 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl
 
 

Návod na přípravu

1. Čaj zalijte vodou o teplotě 80 ⁰C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.

2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.

3. Doba vyluhování 2 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

 

Země původu
Země původu:
EU
Chuť
Chuť:
Vanilka
Pro děti
Pro děti:
od 12 let

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: