OKOUZLUJÍCÍ MANGO S BROSKVÍ - ČERNÝ ČAJ

149 Kč 244 Kč 468 Kč 765 Kč 1 465 Kč od 149 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Černý čaj Ceylon OP 1 75%, Kandované mango (mango, cukr) 7%, Aroma přírodní, Papája (papája, cukr), Broskev 3%, Okvětní lístky růže, Chrpa polní


Nálev a chuť čaje

Čajová směs Okouzlující mango s broskví dává po zalití vařící vodou nálev jantarové barvy a mimořádně příjemné vůně. Po ochutnání potěší nejen tóny manga, papáji a broskví, ale také sympatickou řízností pravého cejlonského čaje.

Původ čaje

Nejprve něco málo k cejlonskému čaji, na kterém je Okouzlující mango s broskví postaveno. Jde o tradiční, vysoce jakostní fermentované lístky čajovníků čínských (Camellia sinensis) z úbočí šrílanských hor. Jsou tak populární, že se je snažila a snaží falzifikovat řada podvodníků, proto jejich pravost potvrzuje logo se lvem třímajícím meč. Čaj sklízejí dělníci do velkých košů, ve kterých ho přinášejí ke zpracování. Nejprve je potřeba rozložit ho na velká plata a nechat pár hodin zavadnout. Pak přichází na řadu mechanické narušení struktury lístků, které nastartuje přirozený proces fermentace. Během něj změní čaj nejen barvu, ale především vůni a chuť. Když zkušený manažer zpracovatelského závodu usoudí, že čaj dosáhl nejlepších vlastností, pošle ho do sušárny. Dobře (ani moc, ani málo) usušený čaj je pak potřeba ještě vytřídit a zabalit.


S černým čajem lze úžasně kombinovat například mango. Tak jsme to udělali. Mangovníky (Mangifera) jsou výjimečné hned z několika důvodů. Dožívají se kolem stovky let, dorůstají úctyhodné výšky (nejvyšší strom měřil 54 metrů), rozlišit mezi jednotlivými druhy je možné pouze podle květenství a plodům, těm se říká ovoce bohů. Mango váží kolem 300 gramů, je mimořádně chutné a obsahuje zejména vitamin A i vitaminy C a E. Mimo ně je bohaté na draslík, železo a hořčík. Své uplatnění tak nachází nejen v kuchyni (používá se k výrobě džemů, džusů, cukrovinek i alkoholických nápojů), ale také v lidové medicíně, kde je ordinováno například při průjmech, nervových obtížích nebo k posílení kvalty nehtů, vlasů a pleti.

Broskve jsou nám možná trochu bližší než mango, přesto stojí za zmínku. Jde o peckovice sklízené z opadavých stromů – broskvoní. Broskve patří k velmi populárnímu ovoci, obsahují především vitamin C, sodík a hořčík, jsou vhodné k přímé konzumaci, ale lze je zpracovat do marmelád, džemů, šťáv a podobně. Pokud se vám líbí, že mango je nazýváno ovocem bohů, pak vás nepřekvapí, že broskvím se říká ovoce nesmrtelných. Zejména v Číně jsou broskve uctívány jako symbol dlouhého života.

 

Příprava

Teplota 100 °C Doba přípravy 3-5 minut Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

Návod na přípravu

  1. Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

Země původu
Země původu:
Cejlon
Region
Region:
Ruhuna
Chuť
Chuť:
Broskev, Mango
Pro děti
Pro děti:
od 10 let
Nadm. výška
Nadm. výška:
600m

 

Intenzita
Trpkost
Množství teinu
Kvalita
Opakované zalití

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: