OSTROPESTŘEC MARIÁNSKÝ PLOD - DRCENÝ
Detailní popis produktu
Složení
Ostropestřec plod 100%Nálev a chuť byliny
Nejspíš proto, že je ostropestřec bylina výrazná svými účinky, nepotřebuje být ještě výrazná chutí nebo barvou. Po zalití drcených plodů získáte tekutinu takřka bílou, jemně zakalenou. Chuť je velmi nenápadná, skoro vůbec žádná.
Původ byliny
Rostlina s botanickým názvem ostropestřec mariánský (Silybum marianum) se přirozeně vyskytuje ve Středomoří, na Kanárských ostrovech a částečně i v Asii. Zdomácněla také ve střední Evropě. Proto můžeme ostropestřec z čeledi hvězdicovité vídat na slunných a závětrných mezích i v Čechách a na Moravě. Dorůstá až 2 metrů a vzhledem skutečně připomíná bodlák. Jde o jedno nebo dvouletou bylinu s ostnitě zubatými listeny, tmavě červenými až fialovými květy, jejichž plody jsou necelý centimetr dlouhé hnědé nažky. Právě ty se uplatňují v lidovém léčitelství i k přípravě extraktů pro farmaceutický průmysl.
Sbírají se jen nejzralejší semena, a to koncem léta. Suší se a používají k výrobě olejů, tablet, tinktur i takzvaného mariánského čaje.
Ostropestřec je znám více než 2 tisíce let. jeho užívání doporučoval starořecký lékař Disokorides stejně jako římský přírodní léčitel Plinius.
Přímá konzumace
- Lžičku drceného ostropestřce důkladně žvýkejte minimálně 45 minut před jídlem.
- Při konzumaci zapíjejte ostropestřec vodou (150-200 ml k 1čajové lžičce).
- Užívejte 4x denně.
- Ostropestřec lze užívat ve formě 12týdenní kúry. První 2 týdny zdvojnásobte dávku, pak užívejte 4x denně 1 čajovou lžičku. Po ukončení kúry udělejte 2-4týdenní přestávku.
Příprava
Návod na přípravu
- Ostropestřec zalijte vodou 40 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Nechte vyluhovat 6 minut, poté přeceďte.
Ostropestřec je také vhodné konzumovat napřímo.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.