PI LO CHUN - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj China PI LO CHUN 100%Nálev a chuť čaje
Otevřete sáček a ovane vás čistota, travnatost a přirozenost. Nasypete malé spirálky do konvičky (pro vizuální efekt doporučujeme skleněnou), zalijete horkou vodou a k nosu vám vystoupá květinové aroma se stopou po ovoci. Ochutnáte a na patře se rozline sladká, lehká chuť broskví, švestek, meruněk… Pi Lo Chun je trpký zanedbatelně, ale když ho zkoumáte, špetku jeho svíravosti jistě oceníte. Dodává čaji svěžest a chuť na další doušek.
Původ čaje
Ideální podmínky má Pi Lo Chun v pohoří Dongting čínské provincie Jiangsu. Díky blízkému jezeru Tai-hu je pro oblast typická vysoká vzdušná vlhkost, což keřům čajovníků čínských (Camellia sinensis) velmi vyhovuje. Čajové zahrady jsou speciálně promyšlené a péči o ně je věnována obrovská pozornost. Je známo, že čajové lístky velmi dobře absorbují okolní vůně (což je také důvod, proč lidé sklízející čaj nesmí používat parfémy ani kouřit) a právě toho využívají farmáři při pěstování Pi Lo Chun. Mezi čajové keře vysazují ovocné stromy (broskvoně, slivoně a meruňky), jejichž aroma čaj pohlcuje a ukládá ve svých lístcích.
Také sklizeň je naprosto unikátní. Může proběhnout jen jeden den v roce, kdy dosáhnou lístky maximální kvality. Většinou se tak stává mezi půlkou března a půlkou dubna, vždy v období kolem jarní rovnodennosti. Ruční sběr musí být pečlivý a zároveň šetrný – trhají se jen tři centimetry dlouhé špičky lístků, které jsou nejvíc aromatické. Ještě ten den jsou ručně svinovány do tvaru připomínajícího šnečí ulitu. Pak se suší a třídí.
Na jeden kilogram čaje je zapotřebí 14-15 tisíc čajových výhonků. Pi Lo Chun se vyrábí i v provinciích Zhejiang a Sichuan, ale ten z pohoří Dongting je považován za nejlepší. Na trhu se vyskytuje také pod názvy Bi Lou Hong Cha Green, Green Snail Spring, Xia Sha Ren Xiang, Bilouchun nebo Pi-luo-čchun.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.