ROYAL EARL GREY - ČERNÝ ČAJ

150,50 Kč 237,90 Kč 469,70 Kč 859,20 Kč 1 623 Kč od 150,50 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
9.6.2023 9.6.2023 9.6.2023 9.6.2023 9.6.2023 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Černý čaj China Keemun Congu, Aroma přírodní

Nálev a chuť čaje

Royal Earl Grey dává tmavý, hnědočervený nálev, který silně voní bergamotem. Přírodní silice nádherně doplňuje tradiční černý China Keemun, takže kompozice je ve výsledku nasládlá, velmi voňavá a slabě orchidejová.

Původ čaje

Čínský Keemun, který dává čaji Royal Earl Grey základ, byl sklizen v provincii Jiangxi. Díky subtropickému klima a bohatým, vlhkým létům, se tam čajovníkům čínským (Camellia sinensis) dobře daří.

Keemun má poměrně krátkou historii. Poprvé byl vyroben v roce 1875, v podstatě jako pokus státního úředníka Yu Quianchena, který se vypravil do Fujianu učit tajemství produkce tamních čajů. Výsledky předčily jeho očekávání a Keemun rychle pronikl na anglický trh, kde se stal součástí tradičních snídaňových čajových směsí.

Drobné čajové lístky pro China Keemun se sklízejí většinou v kopcích, a to koncem dubna nebo začátkem května. Dělníci je rozloží a nechají zavadnout, pak je ručně svinují. Během tohoto kroku je narušena struktura čaje a dochází k uvolnění šťávy. Ta zvýší mezi lístky vlhkost a zahájí přirozenou oxidaci enzymů. Jde samozřejmě o proces řízený a bedlivě dozorovaný. Sleduje se teplota fermentačního procesu, vlhkost i doba, po kterou probíhá. Když dosáhne čaj požadované chutě a aroma, je usušen na pánvi nebo pomocí horkého vzduchu.

Royal Earl Grey je vyráběn přidáním bergamotové silice k čaji China Keemun. Jde o éterický olej získávaný z plodů podobných citronům. Bergamot se používá v kosmetice i pro aromatizování čajů.

 

Příprava

Teplota 100 °C Doba přípravy 3-5 minut Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

 

 

Návod na přípravu

  1. Černý čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

 

 

Země původu
Země původu:
Čína
Chuť
Chuť:
Bergamot, Sladká
Pro děti
Pro děti:
od 12 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
Nadm. výška
Nadm. výška:
2000m

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: