JAPAN SENCHA BEZ KOFEINU BIO - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Bio Sencha bez kofeinu 100%Nálev a chuť čaje
Nejoblíbenější japonský čaj se vyznačuje jemným žlutozeleným nálevem s jiskrným leskem. Bio Sencha má příjemnou, lehce nakyslou chuť, svíravou jen opravdu minimálně. Aroma připomíná moře nebo les, každopádně je chladivě svěží. Čaj je možné zalít až třikrát. S každým dalším nálevem objevíte další a další chuť tohoto proslulého zeleného čaje.
Připravte si Bio Senchu jako ledový čaj. Vrátí vám duševní svěžest a navodí fyzickou pohodu.
Původ čaje
Organicky pěstovaný čaj Bio Sencha pochází z oblasti Shizuoka, která se rozprostírá na úpatí posvátné hory Fuji. Na plantážích se nesmí používat chemická hnojiva ani ochranné prostředky.
Sklizeň se provádí jednou, maximálně dvakrát ročně, standardně ručním česáním. Lístky jsou podlouhlé, jemné až lehce trpké chuti. Ne každá Sencha dosahuje požadované kvality, obecně platí pravidlo, že čím tmavší lístky, tím lepší čaj. Protože čaj Sencha najdeme v každé japonské domácnosti, je jeho produkce obrovská. Čajovníky rostou na nezakrytých plantážích, takže jsou maximální možnou dobu vystaveny nejen slunci, ale i dešti. Lístky se upravují napařováním p dobu 10-20 vteřin. Tím je zabráněno fermentaci. Poté se čaj svinuje do tenkých jehliček, suší a třídí.
Bio Sencha bez kofeinu navíc projde přírodní technologií odstranění teinu z lístků. Lze ji proto popíjet během celého dne.
Odstranění kofeinu z čajových lístků:
Tento bezkofeinový čaj byl zbaven kofeinu (teinu) metodou za pomocí Oxidu uhličitého (CO2). Způsobů jak zbavit čaj kofeinu existuje více, ale tato forma je naprosto nejbezpečnější. Navíc čaj si při této formě zcela zachovává své původní chuťové i zdravotní vlastnosti a nijak neztrácí na své původní kvalitě. Mírnou nevýhodou může být to, že tato metoda patří mezi ty nejdražší, ovšem tento proces je zcela přírodní a nejsou při něm používané žádné chemické látky.
Oxid uhličitý (CO2) je netoxický, nehořlavý plyn bez barvy a zápachu. Volně se vyskytuje v ovzduší a najdete jej v každém syceném nápoji. Oxid uhličitý se přivádí pomocí tlaku a teploty do superkritického stavu, ve kterém je schopen rozpouštět a vázat na sebe molekuly kofeinu. Namočené čajové lístky se vaří ve velkokapacitní tlakové nádobě, ve které po jejím natlakování prochází přes čajové lístky CO2 v superkritickém stavu a filtruje tak obsažený kofein (tein). Díky tomu, že chuťové molekuly jsou větší, zůstávají beze změny a čaj si tak zachovává svou přirozenou chuť.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.