JAPAN SENCHA BEZ KOFEINU BIO - ZELENÝ ČAJ

201,80 Kč 329,10 Kč 669,20 Kč 1 243 Kč 2 390,60 Kč od 201,80 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
1.6.2023 1.6.2023 1.6.2023 1.6.2023 1.6.2023 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Bio Sencha bez kofeinu 100%

Nálev a chuť čaje

Nejoblíbenější japonský čaj se vyznačuje jemným žlutozeleným nálevem s jiskrným leskem. Bio Sencha má příjemnou, lehce nakyslou chuť, svíravou jen opravdu minimálně. Aroma připomíná moře nebo les, každopádně je chladivě svěží. Čaj je možné zalít až třikrát. S každým dalším nálevem objevíte další a další chuť tohoto proslulého zeleného čaje.

Připravte si Bio Senchu jako ledový čaj. Vrátí vám duševní svěžest a navodí fyzickou pohodu.

Původ čaje

Organicky pěstovaný čaj Bio Sencha pochází z oblasti Shizuoka, která se rozprostírá na úpatí posvátné hory Fuji. Na plantážích se nesmí používat chemická hnojiva ani ochranné prostředky.

Sklizeň se provádí jednou, maximálně dvakrát ročně, standardně ručním česáním. Lístky jsou podlouhlé, jemné až lehce trpké chuti. Ne každá Sencha dosahuje požadované kvality, obecně platí pravidlo, že čím tmavší lístky, tím lepší čaj. Protože čaj Sencha najdeme v každé japonské domácnosti, je jeho produkce obrovská. Čajovníky rostou na nezakrytých plantážích, takže jsou maximální možnou dobu vystaveny nejen slunci, ale i dešti. Lístky se upravují napařováním p dobu 10-20 vteřin. Tím je zabráněno fermentaci. Poté se čaj svinuje do tenkých jehliček, suší a třídí.

Bio Sencha bez kofeinu navíc projde přírodní technologií odstranění teinu z lístků. Lze ji proto popíjet během celého dne.


Odstranění kofeinu z čajových lístků:
Tento bezkofeinový čaj byl zbaven kofeinu (teinu) metodou za pomocí Oxidu uhličitého (CO2). Způsobů jak zbavit čaj kofeinu existuje více, ale tato forma je naprosto nejbezpečnější. Navíc čaj si při této formě zcela zachovává své původní chuťové i zdravotní vlastnosti a nijak neztrácí na své původní kvalitě. Mírnou nevýhodou může být to, že tato metoda patří mezi ty nejdražší, ovšem tento proces je zcela přírodní a nejsou při něm používané žádné chemické látky.

Oxid uhličitý (CO2) je netoxický, nehořlavý plyn bez barvy a zápachu. Volně se vyskytuje v ovzduší a najdete jej v každém syceném nápoji. Oxid uhličitý se přivádí pomocí tlaku a teploty do superkritického stavu, ve kterém je schopen rozpouštět a vázat na sebe molekuly kofeinu. Namočené čajové lístky se vaří ve velkokapacitní tlakové nádobě, ve které po jejím natlakování prochází přes čajové lístky CO2 v superkritickém stavu a filtruje tak obsažený kofein (tein). Díky tomu, že chuťové molekuly jsou větší, zůstávají beze změny a čaj si tak zachovává svou přirozenou chuť.

Příprava

Teplota 70-80 °C Doba přípravy 2-3 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

 

Návod na přípravu

  1. Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.

 

 

Země původu
Země původu:
Japonsko
Region
Region:
Shizuoka
Chuť
Chuť:
Příjemná, Nakyslá
Sběr
Sběr:
První sběr
Nadm. výška
Nadm. výška:
750m - 800m
BIO
BIO:
Ano

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: