JAPAN SENCHA CITRÓNOVÁ - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Sencha 93%, Citrónová kůra 5%, Aroma přírodní, Citrónová trávaNálev a chuť čaje
Světle žlutý nálev se rozvoní hned po zalití. Stoupá z něj aroma lehké jako vánek, s tóny čerstvě posečené trávy a právě vymačkaného citronu. Sencha citronová má vyváženou, mírně trpkou chuť, jejímž hlavním prvkem je trávová svěžest. Citrony v ní obsažené jsou nepřehlédnutelné. Poznáme je okamžitě s prvním douškem.
Sypaný čaj Sencha citronová je báječný pro přípravu ledového čaje. Zkuste vlažný čaj nalít do sklenice zaplněné ze 2/3 kostkami ledu. Získáte lahodně osvěžující nápoj.
Původ čaje
Základem této sypané dobroty je Sencha – nejpopulárnější japonský čaj, který je charakteristický svými jemnými jehlicovitými lístky a smaragdově zelenou barvou. Nejčastěji se sklízí v regionu Shizuoka, kde keře čajovníků čínských ozeleňují údolí řek i úbočí vysokých hor. Čajové lístky se po sběru nechají zavadnout a pak jsou několik desítek vteřin napařovány. Tak dojde k zastavení fermentace - enzymy způsobující u zelených čajů nežádoucí oxidaci jsou zničeny teplem. Poté následuje svinování do jehliček, sušení a třídění.
Citron pochází od certifikovaných dodavatelů z EU. Zdravé ovoce nejvyšší jakosti bylo nakrájeno na kousky a konzervováno procesem lyofilizace (vakuovým vymrazováním). Bez jakýchkoli chemických látek se tak podařilo zachovat původní senzorické vlastnosti ovoce a také zdraví prospěšné látky.
Příprava zeleného ledového čaje
- Zelený čaj zalijeme vroucí vodou o teplotě 70 -80 °C v poměru 3 polévkové lžíce na 0,5l. Větší množství sypaného čaje je z toho důvodu, že se čaj smíchá s ledem
- Doba vylouhování je 3 minuty.
- Můžeme přidat třtinový cukr.
- Připravíme si konvici nebo nádobu, která bude o objemu 1l. Pozor nádoba musí být odolná vůči teplotnímu šoku.
- Nádobu naplníme asi do poloviny kostkami ledu a poté hned přelíváme hotový čaj na led.
- Ozdobíme plátky citrónu.
Tímto způsobem přípravy se v čaji zachovají veškeré jeho zdraví prospěšné látky.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku
na 1,5-2dl. - Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.