SENCHA MAKATO - ZELENÝ ČAJ

140 Kč 231 Kč 441 Kč 722 Kč 1 380 Kč od 140 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Sencha Makato 100%

Nálev a chuť čaje

Sencha Makato je lahoda sama. Zelený čaj špičkové kvality je hrou příjemné trávové chuti s květovou nasládlostí a silně trávovou dochutí. Svíravost je lehká, nevtíravá. Nálev zanechává pocit velmi svěží chuti se stopou voňavých květů. Nálev má zelenožlutou barvu.

Zelený čaj se výborně hodí pro přípravu ice tea. Zkuste vlažný čaj nalít do sklenice zaplněné ze 2/3 kostkami ledu. Získáte lahodně osvěžující nápoj.

Původ čaje

Co napsat o čaji, který se najde v každé japonské domácnosti a jeho obliba na celém světě stále vzrůstá? Sencha je zelený poklad – sklízí se z keřů čajovníku japonského Camellia sinensis, jež mimochodem do Země vycházejícího slunce přivezl čínský mnich. Japonští zahradníci a pěstitelé keře vysázeli na stráních kopců i v údolích. Podle místa růstu, nadmořské výšky, úhrnu srážek i ročních teplot se jednotlivé čaje od sebe odlišují. Důležitý je pak také způsob sklizně a zpracování čajových lístků.

Sencha Makato pochází z regionu Shizuoka, mimořádně bohatého na krásnou přírodu i historické a kulturní dědictví. Na severu ho ohraničuje hora Fuji, na jihu Tichý oceán. Mírné podnebí je ideální pro pěstování čaje s výjimečnými vlastnostmi. Proto je také jeho sběru a zpracování věnována maximální pozornost. Sklizeň je většinou čistě v režii tamních žen, které brzy ráno vyrážejí na plantáže. Z čajovníkových keřů sbírají maximálně první dva lístky na každém výhonku, ty jsou totiž nejkvalitnější a nejbohatší na aroma a cenné látky. Nejpozději 10-20 hodin po sklizni se musí lístky rozprostřít a nechat zavadnout. Následuje specialita čajů typu Sencha, a to krátké, asi dvacetivteřinové napaření. Takto je zastavena oxidace a zelený čaj si uchovává nádhernou smaragdovou barvu a přirozenou chuť i vůni. Dalším krokem je svinutí lístků do jemných jehliček, sušení a vytřídění podle kvality.

 

Příprava

Teplota 70-80 °C Doba přípravy 2-3 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

Návod na přípravu

  1. Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody),
    v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

 

Země původu
Země původu:
Japonsko
Region
Region:
Shizuoka
Chuť
Chuť:
Nasládlá, Květová, Travnatá
Pro děti
Pro děti:
od 12 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
Nadm. výška
Nadm. výška:
750m - 800m

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: