SENCHA MAKATO - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Sencha Makato 100%Nálev a chuť čaje
Sencha Makato je lahoda sama. Zelený čaj špičkové kvality je hrou příjemné trávové chuti s květovou nasládlostí a silně trávovou dochutí. Svíravost je lehká, nevtíravá. Nálev zanechává pocit velmi svěží chuti se stopou voňavých květů. Nálev má zelenožlutou barvu.
Zelený čaj se výborně hodí pro přípravu ice tea. Zkuste vlažný čaj nalít do sklenice zaplněné ze 2/3 kostkami ledu. Získáte lahodně osvěžující nápoj.
Původ čaje
Co napsat o čaji, který se najde v každé japonské domácnosti a jeho obliba na celém světě stále vzrůstá? Sencha je zelený poklad – sklízí se z keřů čajovníku japonského Camellia sinensis, jež mimochodem do Země vycházejícího slunce přivezl čínský mnich. Japonští zahradníci a pěstitelé keře vysázeli na stráních kopců i v údolích. Podle místa růstu, nadmořské výšky, úhrnu srážek i ročních teplot se jednotlivé čaje od sebe odlišují. Důležitý je pak také způsob sklizně a zpracování čajových lístků.
Sencha Makato pochází z regionu Shizuoka, mimořádně bohatého na krásnou přírodu i historické a kulturní dědictví. Na severu ho ohraničuje hora Fuji, na jihu Tichý oceán. Mírné podnebí je ideální pro pěstování čaje s výjimečnými vlastnostmi. Proto je také jeho sběru a zpracování věnována maximální pozornost. Sklizeň je většinou čistě v režii tamních žen, které brzy ráno vyrážejí na plantáže. Z čajovníkových keřů sbírají maximálně první dva lístky na každém výhonku, ty jsou totiž nejkvalitnější a nejbohatší na aroma a cenné látky. Nejpozději 10-20 hodin po sklizni se musí lístky rozprostřít a nechat zavadnout. Následuje specialita čajů typu Sencha, a to krátké, asi dvacetivteřinové napaření. Takto je zastavena oxidace a zelený čaj si uchovává nádhernou smaragdovou barvu a přirozenou chuť i vůni. Dalším krokem je svinutí lístků do jemných jehliček, sušení a vytřídění podle kvality.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody),
v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl. - Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.