SENCHA VIŠNĚ V RUMU - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Sencha 89%, Ibišek, Kousky višní 3%, Aroma přírodní, Aroma rumové 3%Nálev a chuť čaje
Višně v rumu poznáte hned po otevření sáčku – ovane vás nesmírně příjemná svěží a sladká vůně. Když sypaný čaj zalijete, získáte nálev krásné tmavě červené barvy, ze kterého stoupá sladké aroma zralých višní. Chuť je samozřejmě lehounce svíravá, s mírnými trávovými tóny a sladkým ovocným prvkem. Rumové aroma zaznamenáte, jako vítanou dochuť, která tento zelený čaj posouvá na nejvyšší příčky oblíbenosti.
Původ čaje
Sencha se tradičně pěstuje v japonské oblasti Shizuoka. Čajové zahrady se tam rozprostírají v údolích i na úbočích vysokých kopců. Pro keře čajovníků čínských je determinující sluneční svit, délka chladného období, celkový srážkový úhrn a nadmořská výška. Všechny tyto faktory se v regionu Shizouka ideálně doplňují, takže místní čajovníky produkují lístky plné svěží chuti a delikátního aroma. Sklízejí se brzy na jaře, poté se nechají zavadnout a jsou na 10-20 vteřin vystaveny působení horké páry. Takto je zamezeno jejich fermentaci a uchová se nádherná smaragdová barva i všechny zdraví prospěšné látky. Nakonec jsou čajové lístky svinovány, sušeny a tříděny. Pro nejkvalitnější japonskou Senchu je typický vzhled jemných jehliček a absence čajového prachu.
K Senchi jsme přidali celé kousky višní, které byly upraveny takzvanou lyofilizací, tedy vymrazením a vakuovým sušením. Proto je ovoce skoro nerozeznatelné od čerstvého a zachovává si všechny senzorické vlastnosti. Náš dodavatel z EU maximálně dbá na výběr, skladování i transport surovin.
Stejně tak přidané aroma pochází z certifikovaného zdroje. Je naprosto přírodní, neobsahuje žádné syntetické látky, takže nezpůsobuje pálení žáhy a nevyprchává.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku
na 1,5-2dl. - Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.