SENCHA ZÁZVOROVÁ - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Sencha 83%, Zázvor 10%, Citrónová kůra, Aroma přírodníNálev a chuť čaje
Sencha zázvorová není svému pojmenování nic dlužna. Nálev je světle zelenožluté barvy, tak, jak jsme na to u Senchi zvyklí. Chuť má mírně trávový, vyvážený základ s patrnými květinovými tóny. Svíravost je střední. Hned v prvním doušku rozpoznáme přítomnost zázvoru – svěží štiplavost dává čaji příjemný akcent.
Původ čaje
Sencha tvoří v Japonsku 80 % veškeré čajové nabídky. Je tedy jasné, že patří k velmi oblíbeným čajovým sortám a na její přípravu se kladou vysoké nároky. Lístky se sklízejí z čajovníků Camellia sinensis na mnoha místech Japonska, nejčastěji ovšem v oblasti Shizuoka, která je proslulým dodavatelem nejkvalitnější Senchi na světě. Už při sázení a pěstování čajovníků je velmi pečlivě dbáno na technologické a hygienické postupy. Také sklizeň podléhá přísným pravidlům. Sencha je většinou sklízena brzy na jaře. Odštipováním nebo škubáním se oddělují první dva až tří lístky z každé větvičky. Když zavadnou, jsou krátce vystaveny působení horké páry, která ukončí přirozenou fermentaci a tmavnutí barvy. Následuje svinování lístků, sušení a třídění. Vybranou Senchu poznáme podle smaragdově zbarvených lístků, které mají podobu jemných, až dvoucentimetrových jehliček.
Zázvor v našem čaji pochází od certifikovaného dodavatele z EU. Je zpracován tzv. lyofilizací. Jde o poměrně technologicky náročný postup, kdy jsou potraviny prudce zmrazeny a následně sušeny v prostoru se sníženým tlakem. Díky této metodě neztrácejí přirozenou vůni, chuť a barvu a zachovávají si všechny cenné látky.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku
na 1,5-2dl. - Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.