SLADKÁ MERUŇKA - ZELENÝ ČAJ

146 Kč 239 Kč 459 Kč 749 Kč 1 432 Kč od 146 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj 76%, Meruňka kousky (meruňky, rýžová mouka) 10%, Vločky mrkve, Aroma, Medový pyl, Světlice barvířská

Nálev a chuť čaje

Jak jinak může chutnat Sladká meruňka než příjemně. Díky tomu, že obsahuje zelený čaj, najdete v ní mírnou svíravou svěžest. Meruňky dodávají čajové směsi sladkost oblíbeného ovoce a med celou kompozici krásně uzavírá. Nálev má žlutou barvu.

Jak si ze sypaného čaje Sladká meruňka připravit zdravé ice tea? Nachystejte čaj, jak jste zvyklí. Naplňte kostkami ledu džbánek (odolný teplotnímu šoku) a přelijte je horkým nápojem. Pak už stačí jen dozdobit mátou nebo meduňkou a třeba i zasypat kousky čerstvých meruněk.

Původ čaje

Zelený čaj je vyráběn z listů čajovníků čínských, což jsou stálezelené keře původem z jižní a jihovýchodní Číny. Dnes je pěstují rodinné firmy nebo velké podniky v tropech a subtropech, nejčastěji samozřejmě v Číně, Japonsku, Indii, Indonésii, na Srí Lance i Kavkazu nebo v jižní Africe. Listy se sbírají ručně i strojově, to podle přístupnosti plantáže a také sorty čaje. Nechávají se zavadnout na proudícím vzduchu a jsou zpracovány rolováním, překládáním, sekáním nebo podobným způsobem. Nakonec je potřeba čaj usušit, vytřídit a zabalit.

Meruňky pocházejí stejně jako čajovníky z Číny. Stromy rodu slivoň dávají oranžové, sladké a šťavnaté plody. Používají se jak k přímé konzumaci, tak pro výrobu džemů, k sušení nebo destilaci alkoholického nápoje. Meruňky jsou bohaté na draslík, fosfor i vápník, obsahují vitamin C. Jejich konzumací lze podpořit například klidný spánek nebo správné fungování metabolismu.

Mrkev je doma také v Asii. Botanikové míní, že původně rostla v oblastech Íránu, Pákistánu a Afghánistánu. Jde o dvouletou bylinu ceněnou zejména pro mohutný kořen. Právě ten se uplatňuje při přípravě mnoha pokrmů. Dokáže zajistit přísun zdraví prospěšného draslíku, vápníku a sodíku i vitaminu C a karotenu, který je příčinou červeného zbarvení kořene.

 

Příprava

Teplota 80 °C Doba přípravy 3 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

Návod na přípravu

  1. Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování je 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

Nutriční hodnoty / 100ml nálevu čaje
Energetická hodnota: 4 kJ / 2 kcal
Tuky: 0.1 g
z toho nasycených: 0.1 g
Sacharidy: 0.1 g
z toho cukry: 0.1 g
Bílkoviny: 0.1 g
Sůl: 0.01 g

 

 

Země původu
Země původu:
EU
Chuť
Chuť:
Medová, Jemná, Meruňka

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: