SPIRULINA, PRÁŠEK - BYLINA
Detailní popis produktu
Složení
Spirulina 100%Nálev a chuť byliny
Jemný prášek doporučujeme přidávat k potravinám s výraznější chutí. Spirulina totiž nechutná právě extrovně. Ale v polévce nebo džusu se její trávová, mořskou řasu připomínající chuť snadno rozplyne.
Původ čaje
Spirulina samozřejmě není typický čaj. Není to vůbec čaj. Do nabídky ji ale zařazujeme, protože svými přínosy hravě strčí do kapsy mnoho doplňků stravy, navíc správný čajový Manuak rád experimentuje a objevuje nové chutě, barvy i vůně. Se Spirulinou máte skvělou příležitost posunout své objevy zase o kousek dál.
V úvodu píšeme, že Spirulina je sinice. Kdo by se na ni podíval pod mikroskopem, našel by dlouhá tenká modrozelená vlákna stočená do spirálek. Jde o jednobuněčnou řasu, která se vyskytuje v rybnících, jezerech a řekách. Ke svému životu potřebuje dostatek slunečního záření a také velmi čisté prostředí. Je citlivá na pesticidy i těžké kovy ve vodě.
Sinice patří k vůbec nejstarším organismům na Zemi. Jejich potenciál vedl až k cílenému pěstování. Na světě existuje řada spirulinových farem. K výrobě 1 kilogramu je zapotřebí jen velmi málo vody a dokonce až 20krát méně půdy než by bylo nutné obdělávat pro produkci stejného množství sojových bobů. Farmy sinici pěstují v bazéncích, suší při nízkých teplotách a melou na velmi jemný prášek.
Spirulina obsahuje bílkoviny, komplexní sacharidy, železo, vápník a vitaminy A, K a řady B. Některé zdroje uvádějí, že železa má tato sinice až o 2300 % víc než špenát, vápníku o 300 % víc než kravské mléko. Ceněna je také díky betakarotenu a xantofylu s antioxidačními schopnostmi.
Americký Národní úřad pro letectví dodává Spirulinu do stravy astronautů a počítá s jejím pěstováním ve vesmírných stanicích. Přínos konzumace této sinice je totiž specialisty na výživu považován za mimořádný.
Spirulinu by neměly užívat osoby trpící fenylketonurií a poruchami autoimunity. V případě jakýchkoli pochybností se vždy poraďte s lékařem.
Návod na přípravu
Spirulina je velmi jemný prášek. Můžete ho zamíchat do nápoje nebo pokrmu. Obvykle se užívá v množství 2 - 8 gramů (1 čajová lžička) denně. Nepřekračujte doporučené množství.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.