STÁLÉ MLÁDÍ - BYLINNÁ SMĚS
Detailní popis produktu
Složení
Yerba Mate, Kořen lékořice, Kousky ceylonské skořice, Fenykl, Verbena, Kopřiva, Listy máty, Žen šen 4%, Aroma přírodní, Kandované aloe vera (aloe vera, cukr), Listy rybízuNálev a chuť čaje
Nálev bylinné směsi Stálé mládí dává po zalití horkou vodou tmavě žlutozelený nálev. Protože čaj obsahuje řadu bylin, je jeho vůně libě přírodní, s jemnými záblesky lesního ovoce. Chuť odpovídá osvěžujícímu červenému rybízu. Přestože je svěže kyselkavá, není potřeba ji dodatečně sladit. A když, tak jen pár kapkami pravého medu.
Původ čaje
Popsat všechny ingredience čaje Stálé mládí tady nesvedeme. Řekněme si pár slov alespoň o těch nejdůležitějších…
Yerba Maté v nepražené formě dodává směsi nejen tein, antioxidanty a vitaminy, ale také mírnou natrpklost a lehkou zemitost. Fermentované listy cesmíny paraguayské (Ilex paraguariensis) užívali k potírání mnoha neduhů jihoameričtí indiáni. Od nich se to „naučili“ také Evropané a další národy. Cesmína je strom rostoucí na březích potoků a řek, chráněna obvykle ostatními stromy deštného pralesa. Má vejčité listy s vroubkovaným okrajem. Přirozeně se vyskytuje v Brazílii, Argentině, Paraguayi i Uruguayi. Po sklizni je potřeba listy i větvičky napěchovat do pytlů a nechat fermentovat. Maté je pak sušeno, stříháno a baleno. V zemích Jižní Ameriky patří popíjení nápoje z lístků cesmíny paraguayské k tradičním přátelským rituálům.
Lékořicový kořen pochází ze Středomoří. Jde o podzemní část lékořice lysé (Glycyrrhiza glabra), která dorůstá 1-1,5 metru a plodí lusky. Kořen nachází uplatnění v léčitelství i potravinářském průmyslu. Obsahuje totiž glycyrrhizin, látku 50krát sladší než cukr.
Máta peprná (Minta piperita) je základní položkou evropského lidového léčitelství. Mentol a menthon, na které je bohatá, prospívají jak trávení, tak psychické pohodě. Mátu lze najít v mírném pásmu celého světa. Rostlina mívá přímou lodyhu se slabým ochlupením a řapíkaté listy. Právě ony se suší a používají do čajových směsí.
Příprava
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 95 ⁰C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 8 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.