STÁLÉ MLÁDÍ - BYLINNÁ SMĚS

158,10 Kč
Skladem (>5 ks)
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.10.2023

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Yerba Mate, Kořen lékořice, Kousky ceylonské skořice, Fenykl, Verbena, Kopřiva, Listy máty, Žen šen 4%, Aroma přírodní, Kandované aloe vera (aloe vera, cukr), Listy rybízu

Nálev a chuť čaje

Nálev bylinné směsi Stálé mládí dává po zalití horkou vodou tmavě žlutozelený nálev. Protože čaj obsahuje řadu bylin, je jeho vůně libě přírodní, s jemnými záblesky lesního ovoce. Chuť odpovídá osvěžujícímu červenému rybízu. Přestože je svěže kyselkavá, není potřeba ji dodatečně sladit. A když, tak jen pár kapkami pravého medu.

Původ čaje

Popsat všechny ingredience čaje Stálé mládí tady nesvedeme. Řekněme si pár slov alespoň o těch nejdůležitějších…

Yerba Maté v nepražené formě dodává směsi nejen tein, antioxidanty a vitaminy, ale také mírnou natrpklost a lehkou zemitost. Fermentované listy cesmíny paraguayské (Ilex paraguariensis) užívali k potírání mnoha neduhů jihoameričtí indiáni. Od nich se to „naučili“ také Evropané a další národy. Cesmína je strom rostoucí na březích potoků a řek, chráněna obvykle ostatními stromy deštného pralesa. Má vejčité listy s vroubkovaným okrajem. Přirozeně se vyskytuje v Brazílii, Argentině, Paraguayi i Uruguayi. Po sklizni je potřeba listy i větvičky napěchovat do pytlů a nechat fermentovat. Maté je pak sušeno, stříháno a baleno. V zemích Jižní Ameriky patří popíjení nápoje z lístků cesmíny paraguayské k tradičním přátelským rituálům.

Lékořicový kořen pochází ze Středomoří. Jde o podzemní část lékořice lysé (Glycyrrhiza glabra), která dorůstá 1-1,5 metru a plodí lusky. Kořen nachází uplatnění v léčitelství i potravinářském průmyslu. Obsahuje totiž glycyrrhizin, látku 50krát sladší než cukr.

Máta peprná (Minta piperita) je základní položkou evropského lidového léčitelství. Mentol a menthon, na které je bohatá, prospívají jak trávení, tak psychické pohodě. Mátu lze najít v mírném pásmu celého světa. Rostlina mívá přímou lodyhu se slabým ochlupením a řapíkaté listy. Právě ony se suší a používají do čajových směsí.

 

Příprava

Teplota 95 °C Doba přípravy 8 minut Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

Návod na přípravu

  1. Čaj zalijte vodou o teplotě 95 ⁰C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 8 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

 

Země původu
Země původu:
EU
Chuť
Chuť:
Červený rybíz

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: