TAJUPLNÉ MANGO - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Sencha, Kandovaný ananas (ananas, cukr), Kandované mango (mango, cukr) 7%, Aroma přírodní, Okvětní lístky růže, Květy slunečnice, Květ měsíčku lékařskéhoNálev a chuť čaje
Zelený čaj Tajuplné mango je celkově velmi příjemný, lehký a osvěžující. Patří k těm, které neomrzí ani po páté konvičce. Voní ovocně, v jeho chuti s jistotou poznáte Senchu, která ale nijak nevyčnívá ani nepřekrývá sladké mango, a sladkokyselý ananas. Celá kompozice je bez výrazné svíravosti, vyznívá harmonicky a jemně. Nálev má světle žlutou barvu.
Původ čaje
Je Tajuplné mango skutečně tajuplné? Jeho složení jsme vám do puntíku prozradili, ale stojí za chvilku času říct si o něm něco bližšího. Třeba taková Sencha… Ví se o ní, že patří k nejtypičtějším zástupcům japonských čajů. Tady ji máme ve variantě čínské, která může být podobně dobrá jako kolegyně ze Země vycházejícího slunce. Čajovníky čínské (Camellia sinensis), ze kterých se Sencha vyrábí, bývají pěstovány bez zastínění, lístky se sbírají i zpracovávají obvykle strojově. Když si pořídíte čínský zelený čaj, nejčastěji bude pocházet z tradičních provincií Fujian, Zhejiang nebo Yunnan. V případě, že koupíte čínskou Senchu, půjde o zelený čaj zpracovaný podle japonské receptury.
Lístky se nechávají nejprve zavadnout, pak se opakovaně napařují (což je pro čínské zelené čaje poměrně netypické) a nakonec jsou formovány, sušeny a vytříděny. Senchu poznáte podle dlouhých, smaragdově zelených lístků tvaru plochých jehliček. Čaj bývá svěží, mírně trávový. Jestliže ho připravíte z příliš horké vody, nebo dlouho louhujete, získá nepříjemnou hořkost.
Na mangu toho tajuplného taky moc není. I když například jeho stáří může být udivující. Fosilie mangovníků staré až 30 milionů lety byly nalezeny jak v Indii, tak Pákistánu i Bangladéši. Z těchto oblastí mangovníky (Magnifera) samozřejmě pocházejí. Silné, stálezelené stromy se dnes už pěstují téměř v celých tropech a subtropech. Jejich podlouhlé, žluté až žlutooranžové plody vynikají sladkou, lehce navinulou chutí, jsou velmi šťavnaté a nacházejí tedy široké uplatnění v kuchyních celého světa. Kromě toho jsou však populární také jako zdroj důležitých vitaminů, antioxidantů a stopových prvků. Díky nim přispívají k normální činnosti imunitního, nervového i trávicího systému, jejich konzumace pomáhá například také udržet správný spánkový režim.
Teď už víte o tajemství tohoto čaje poměrně dost. Stačí jen ochutnat.
Příprava
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.