TULSI (BAZALKA POSVÁTNÁ) - BYLINA

159 Kč
Skladem (>5 ks)
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.10.2023

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Bylina Tulsi 100%

Nálev a chuť byliny

Nálev z Tulsi je světle žlutý. Jeho vůně je mimořádně příjemná, bylinková, sladká a kořeněná. Podobná je také chuť. Připomíná hřebíček a skořici. Celkově působí nálev z Tulsi lahodně a svěže.

Původ byliny

Tulsi (Ocimum tenuiflorum) je bezesporu jednou z nejoblíbenějších a nejvyhledávanějších bylin Orientu.
Původem patrně z Přední Indie, je vysoce ceněna v učení Ajurvédy. Jednoletá až víceletá rostlina dorůstá asi 1 metru. Má světle zelené vejčité listy, které obsahují cenný olej, porostlé jemnými chloupky. Dobře prospívá na slunných a teplých místech, potřebuje být ale chráněna před prudkým slunečním zářením a větrem.
Rostliny Tulsi se sklízejí nejlépe v období květu, kdy obsahují nejvíce silic. Ideální je čas mezi 11. a 14. hodinou. Je vhodné svázat více rostlin a sušit je ve stínu na proudícím vzduchu. Někdy se ale dává přednost stříhání jednotlivých lístečků, jejich rozprostření v tenkých vrstvách na sítu a sušení s přístupem vzduchu.
Dobře usušená Tulsi má tmavě zelenou barvu. Doporučuje se skladování v uzavíratelných nádobách bez přístupu vlhkosti, protože má sklony černat a plesnivět.
V Orientu je Tulsi považována za posvátnou. Podle východní přírodní medicíny je zasvěcena bohu Krišnovi a Višnovi. Je totiž údajně převtělením bohyně Lakšmí, patronky prosperity, štěstí a dlouhověkosti. Historie používání Tulsi sahá 3 tisíce let před náš letopočet.

 

Příprava

Teplota 100 °C Doba přípravy 10 minut Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

Návod na přípravu

  1. Tulsi zalijte vroucí vodou (100 °C) v poměru 1 čajová lžička na 1,5 - 2dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 10 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: