VANILKOVÁ JAHODA - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Sencha 93%, Aroma přírodní vanilkové, Jahody 2%, Květy slunečniceNálev a chuť čaje
Vanilková jahoda má světle žlutý nálev a silnou ovocnou vůni, která se odráží i v chuti. Jejím základem je samozřejmě zelený čaj Sencha, takže prvotním chuťovým vjemem je příjemná trávová svěžest, mírná svíravost a květinová stopa. Na patře zůstává dotek jahod.
Vyzkoušejte tento sypaný čaj i jako ice tea. Stačí nalít vlažný čaj do sklenice naplněné ze 2/3 ledem a máte vynikající letní vzpruhu.
Původ čaje
Japonsko je produkcí zelených čajů proslulé – tvoří více než 50 % ze všech vyvážených komodit. Proto je jasné, že jeho přípravě věnují místní farmáři mimořádnou pozornost. Senchu najdete snad v každé japonské domácnosti. Keře čajovníku čínského (Camellia sinensis) se pěstují na rozlehlých plantážích. Celoročně o ně pečují rodinné podniky a umění zpracování čajových lístků se tak dědí z generace na generaci. Sklizeň probíhá brzy ráno a je většinou v režimu místních žen. Ty vyrážejí mezi řady čajovníků s velkými koši na zádech. Velmi jemně odštipují nebo odstřihávají nejvýše dva první lístky na každém výhonku. Jsou totiž nejkvalitnější a nejbohatší na cenné látky i aroma. Nejpozději 10-20 hodin po sklizni se musí lístky rozprostřít a nechat zavadnout. Pak jsou krátce, asi dvacet vteřin, napařovány, čímž dojde k zastavení fermentace. Dále se lístky svinují do jehliček a suší.
Jahody, které jsme pro tento čaj použili, pocházejí od našeho prověřeného dodavatele z EU.
Jsou konzervovány lyofilizací, tedy metodou, která využívá šokového zmrazení a následného vakuového sušení. Díky tomu si suroviny uchovávají původní senzorické vlastnosti a neztrácejí ani vitaminy a minerály.
Přidali jsme také kapku přírodního aroma, abychom vyvážili všechny chutě a vůně. Nikdy nepoužíváme syntetiku, takže si můžete být jisti, že v našich sypaných čajích nedostáváte chemikálie poškozující zdraví. Přírodní aroma nezakyseluje organismus, nezpůsobuje pálení žáhy ani alergie.
Příprava zeleného ledového čaje
Zelený čaj zalijeme vroucí vodou o teplotě 70 -80 °C v poměru 3 polévkové lžíce na 0,5l.
- Větší množství sypaného čaje je z toho důvodu, že se čaj smíchá s ledem
- Doba vylouhování je 3 minuty.
- Můžeme přidat třtinový cukr.
- Připravíme si konvici nebo nádobu, která bude o objemu 1l. Pozor nádoba musí být odolná vůči teplotnímu šoku.
- Nádobu naplníme asi do poloviny kostkami ledu a poté hned přelíváme hotový čaj na led.
- Ozdobíme plátky citrónu.
Tímto způsobem přípravy se v čaji zachovají veškeré jeho zdraví prospěšné látky.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.