VIETNAM GREEN BIO - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Vietnam Green BIO 100%Nálev a chuť čaje
Nálev krásně žluté barvy s jantarovými paprsky má okouzlující květinovou vůni a nasládlou chuť ohraničenou příjemně svíravou linkou.
Původ čaje
Přestože Vietnam patří mezi přední producenty zelených čajů na světě, jeho věhlas se doposud šířil hlavně po Asii. To se naštěstí postupně mění a právě nevšední Vietnam Green BIO v naší nabídce je toho důkazem. Pro obyvatele tohoto asijského státu je dodnes rituál pití čaje velmi důležitý. Věří, že počáteční trpkost nápoje odráží jejich tvrdou práci, zatímco následná sladká chuť zrcadlí citlivou a věrnou duši.
Za jeden z nejdůležitějších faktorů pro vznik prvotřídního čaje považují prostředí, ve kterém čajovník roste. I proto pečlivě dbají na kvalitu vody a neznečištěnou přírodu v okolí čajovníkových plantáží. Organické pěstitelství zde v posledních letech získává na oblibě a čaje se známkou BIO si dlouhodobě udržují nejvyšší jakost, která se promítá do chuti i vůně výsledného nálevu.
Vietnam Green BIO pochází z hornatého regionu Ban Lien v provincii Lao Cai. Pěstuje se ve výšce 900 metrů nad mořem. Tamní chladné klima mu velice svědčí a dodává lehce kořeněnou stopu. Oproti jiným zeleným čajům z vietnamské produkce je unikátní svou výrobou. K zastavení oxidace totiž nedochází na pánvi, ale prostřednictvím pomalého napařování jako tomu bývá u japonských čajů. Volně svinuté, rovnoměrně tvarované lístky si tak udržují svou jasně zelenou barvu a svěží aroma.
Obsahem kofeinu je na pomezí mezi silnějším čínským zeleným čajem a jemnějším japonským. Můžete si jej proto dopřát v průběhu celého dne, aniž byste pak v noci museli počítat ovečky. Chcete-li povznést zážitek z Vietnam Green BIO na další úroveň, vyzkoušejte prastarou metodu přípravy Gong Fu Cha. Díky ní si čaj užijete všemi smysly a šálek výborného nálevu pro Vás bude hotovou oázou klidu.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.