VIŠNĚ V RUMU - ČERNÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Černý čaj Ceylon OP 1, Ibišek, Višně 4%, Aroma rumovéVíce o čaji
Cejlonské čaje jsou pro přípravu sypaných směsí naprosto ideální. Poskytují jim nádhernou plnou chuť s mírným citrusovým aroma. Po zalití vytvoří jikrný zlatožlutý nálev, mají vysoký obsah teinu
a tedy i velký povzbuzující účinek, nejsou hořké a dají se skvěle dochutit.
Původ čaje
Kvalitní čaj se na Cejlonu sbírá ručně. Je to záležitost místních žen. Vybírají správné lístečky a plní jimi velké koše, které si zavěšují pomocí širokých pruhů látky na hlavu. Za den musejí nasbírat minimálně 16 kg lístků, z nich se vyrobí přibližně 4 kg čaje. Zpracování probíhá u majitelů tradičních plantáží okamžitě po sběru. Lístky musí nejprve zavadnout, pak se svinují a procházejí fermentací. Během ní ztratí zelenou barvu a získávají typickou hnědočernou. Po fermentaci následuje sušení, prosívání a třídění. Celý proces je bedlivě sledován, protože má zásadní vliv na chuť a vůni čaje i jeho kvalitu.
Naše Višně v rumu obsahují nádherné čajové lístky z plantáží, které dodávají vysoce žádaný čaj do celého světa. Putovaly k nám zdaleka, takže jsme jim věnovali maximální péči a správné ingredience pro tento delikátní sypaný čaj jsme vybírali opravu poctivě. Přidali jsme kousky višní, které mu zajistí sladkokyselou jemnou chuť, a ibišek s osvěžujícím kyselkavým efektem. Ve výsledku jsou Višně v rumu vyváženým, hladkým a příjemným snídaňovým čajem. Dobře se hodí i k podávání ve zchlazeném stavu, kdy příjemně vyniknou svěží tóny višní a mírná trpkost cejlonského černého čaje.
Návod na přípravu
- Čaj Višně v rumu zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.