VITAMÍNOVÁ DOBROTA - ZELENÝ ČAJ

177,10 Kč
Skladem (>5 ks)
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.10.2023

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj 78%, Kandovaná papája (papája, cukr), Spirulina, Aroma přírodní, Květy vřesu, Vitamín C, E, B6, B1, B12, kyselina listová, biotin

Nálev a chuť čaje

Zelený sypaný čaj Vitaminová dobrota dává nádherně vonící nálev žluté barvy, který zkrátka chcete ochutnat. Jakmile to uděláte, oblaží vás sladkosvíravá chuť, jemně borůvková, na konci mile medová.

Tuto čajovou směs můžete použít také k přípravě zdravého ice tea. Naplňte džbánek ze 2/3 kostkami ledu a přelijte je teplým nápojem. Pak už stačí jen dozdobit mátou nebo meduňkou a podávat.

 

Původ čaje

S trochou nadsázky můžeme říct, že bez zeleného čaje by Čína nebyla, čím je. A pro mnoho dalších zemí to platí stejně. Je známo, že nápoj ze zelených lístků čajovníků čínských si lidé připravují víc než 5 tisíc let. Je také známo, že přes všechny „moderní“ nápoje si zelený čaj pořád drží první příčku v oblíbenosti na světě. A dobře se ví, že je nejen mimořádně chutný a osvěžující, zároveň obsahuje zdraví prospěšné antioxidanty a vitaminy. Proto si zelený čaj dopřávají lidé stejně v Asii jako Americe nebo Evropě.

Výroba zeleného čaje se laikovi může zdát snadná. Opak je ovšem pravdou. Je zapotřebí nejen přesného dodržování částečně tajného postupu, ale také mimořádné pečlivosti. Čajové lístky pro nejkvalitnější sorty jsou škubány ručně, brzy ráno. Do čajových zahrad vyrážejí obvykle ženy, nesmějí používat parfémy ani jíst aromatické pokrmy. Všechny cizorodé pachy by totiž lístky absorbovaly. Po naškubání se nechává čaj zavadnout, pak je překládán nebo rolován a sušen.

Papája si popularitu milionu mlsalů získala lahodnou chutí připomínající melouny a meruňky. Oválné duté plody, z nichž se konzumuje žlutá dužina, vyrůstají na teplomilných bylinách s výškou až 10 metrů. Skutečně to nejsou stromy. Svědčí o tom takzvaný nepravý kmen neobsahující dřevo. Dutá lodyha nese růžici opadavých dlanitých listů se zubatými laloky. Samotné plody jsou bohaté na enzym papain, který má schopnost podporovat trávení.

Méně nápadnou ingrediencí čaje Vitamínová dobrota je spirulina. Nejde o rostlinu, nýbrž sladkovodní sinici. Je považována za jednu ze superfoods, do stravy ji dokonce přidávají americkým astronautům. Spirulina je ceněna pro vysoký obsah železa, vápníku a vitaminů A, K i řady B.

 

Příprava

Teplota 70-80 °C Doba přípravy 3-4 minuty

Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

Návod na přípravu

  1. Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování je 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

Nutriční hodnoty / 100ml nálevu čaje
Energetická hodnota: 4 kJ / 1kcal
Tuky: 0.1
z toho nasycených: 0.1
Sacharidy: 0.2
z toho cukry: 0.1
Bílkoviny: 0.1
Sůl: 0.01

 

Země původu
Země původu:
EU
Chuť
Chuť:
Borůvka, Aloe Vera

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: