VOŇAVÁ ZAHRADA - ČERNÝ ČAJ

179 Kč
Skladem (>5 ks)
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
14.12.2023

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Černý čaj 86%, Aroma přírodní, Okvětní lístky růže 3%, Černý rybíz, Červený rybíz, Meruňka kousky (meruňky, rýžová mouka), Kandované mango (mango, cukr), Chrpa polní

Nálev a chuť čaje

Černý čaj, který je základem této směsi, dává krásný tmavě hnědý nálev. Protože je obohacen o spoustu ovoce, vyniká omamnou vůní a vybranou chutí. Na hutnou a silnou notu čaje navazuje tropická exotika. V závěru je čaj svíravý a tedy velmi osvěžující.

Nevzdávejte se černého čaje ani v létě! Voňavá zahrada je nanejvýš vhodná i k přípravě ice tea.

Původ čaje

Černý cejlonský čaj patří k tomu nejlepšímu, co vám můžeme nabídnout. Vyrábí se na ostrově v jihovýchodní Asii, který se od roku 1972 jmenuje Srí Lanka (Šrí Lanka). Ve světě čajů je ale stále Cejlon Cejlonem. Všichni tak vědí, že když mluvíme o tamních čajích, máme na mysli něco exkluzivního. Čajové plantáže zabírají více než 180 tisíc hektarů země. Jsou rozprostřeny v údolích, ale i v poměrně vysokých kopcích. Čajové lístky se sklízejí třikrát za rok. Jejich ruční škubání je záležitostí výhradně určenou místním ženám. Celý proces od sklizení lístku až po jeho zabalení proběhne během pouhých 24 hodin. V továrnách lístky zavadají, oxidují, provzdušňují a následně lámou. Skoro veškerý čaj z Cejlonu je lámaný, celolistových sort je zanedbatelné množství.
Všechny další ingredience pocházejí od dodavatelů z EU. Jsou zárukou vysoké kvality, její standard udržují díky značné pozornosti, kterou kladou na nákup, zpracování, skladování i transport surovin. Ovoce a bylinky pocházejí z organického zemědělství a jsou sušeny mrazem. Díky poměrně náročné technologii si uchovávají maximum zdraví prospěšných látek a krásnou barvu, chuť i vůni.

Růžová zahrada může být buď čajem k povzbuzení, nebo nápojem pro relaxaci. Stačí si zvolit, jak dlouho budete lístky louhovat. Čím delší doba, po kterou necháte lístky zalité horkou vodou (max. 5 minut), tím více se vyplaví tříslovin a účinek kofeinu utlumí. Na každý pád – kofein má i mnoho vynikajících vlastností, proto doporučujeme se o něj neochudit. Díky němu se zbavíte únavy, povzbudíte mozek. Budete si lépe pamatovat, třídit myšlenky a rychleji konat. Tento čaj dokáže podpořit metabolismus, uklidnit žaludek a střeva.

 

Příprava

Teplota 100 °C Doba přípravy 3-4 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

Návod na přípravu

  1. Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 3-4 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

 

 

Země původu
Země původu:
Cejlon
Region
Region:
Ruhuna
Chuť
Chuť:
Tropické ovoce
Pro děti
Pro děti:
od 16 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
Nadm. výška
Nadm. výška:
600m - 900m

 

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: