VOŇAVÁ ZAHRADA - ČERNÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Černý čaj 86%, Aroma přírodní, Okvětní lístky růže 3%, Černý rybíz, Červený rybíz, Meruňka kousky (meruňky, rýžová mouka), Kandované mango (mango, cukr), Chrpa polníNálev a chuť čaje
Černý čaj, který je základem této směsi, dává krásný tmavě hnědý nálev. Protože je obohacen o spoustu ovoce, vyniká omamnou vůní a vybranou chutí. Na hutnou a silnou notu čaje navazuje tropická exotika. V závěru je čaj svíravý a tedy velmi osvěžující.
Nevzdávejte se černého čaje ani v létě! Voňavá zahrada je nanejvýš vhodná i k přípravě ice tea.
Původ čaje
Černý cejlonský čaj patří k tomu nejlepšímu, co vám můžeme nabídnout. Vyrábí se na ostrově v jihovýchodní Asii, který se od roku 1972 jmenuje Srí Lanka (Šrí Lanka). Ve světě čajů je ale stále Cejlon Cejlonem. Všichni tak vědí, že když mluvíme o tamních čajích, máme na mysli něco exkluzivního. Čajové plantáže zabírají více než 180 tisíc hektarů země. Jsou rozprostřeny v údolích, ale i v poměrně vysokých kopcích. Čajové lístky se sklízejí třikrát za rok. Jejich ruční škubání je záležitostí výhradně určenou místním ženám. Celý proces od sklizení lístku až po jeho zabalení proběhne během pouhých 24 hodin. V továrnách lístky zavadají, oxidují, provzdušňují a následně lámou. Skoro veškerý čaj z Cejlonu je lámaný, celolistových sort je zanedbatelné množství.
Všechny další ingredience pocházejí od dodavatelů z EU. Jsou zárukou vysoké kvality, její standard udržují díky značné pozornosti, kterou kladou na nákup, zpracování, skladování i transport surovin. Ovoce a bylinky pocházejí z organického zemědělství a jsou sušeny mrazem. Díky poměrně náročné technologii si uchovávají maximum zdraví prospěšných látek a krásnou barvu, chuť i vůni.
Růžová zahrada může být buď čajem k povzbuzení, nebo nápojem pro relaxaci. Stačí si zvolit, jak dlouho budete lístky louhovat. Čím delší doba, po kterou necháte lístky zalité horkou vodou (max. 5 minut), tím více se vyplaví tříslovin a účinek kofeinu utlumí. Na každý pád – kofein má i mnoho vynikajících vlastností, proto doporučujeme se o něj neochudit. Díky němu se zbavíte únavy, povzbudíte mozek. Budete si lépe pamatovat, třídit myšlenky a rychleji konat. Tento čaj dokáže podpořit metabolismus, uklidnit žaludek a střeva.
Příprava
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-4 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.