WHITE MONKEY - BÍLÁ OPICE ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj White Monkey 100%Nálev a chuť čaje
Jeden z nejlepších zelených čajů má světle zelený až mírně žlutý nálev. Jeho aroma je jemné, mimořádně čisté. Chuť je konzistentní, lehce nasládlá, s dobře rozeznatelnými stopami květin a výjimečnou hloubkou. White Monkey je hedvábně čistý, dobře vyvážený a líbivě sladký.
Doporučujeme vyzkoušet tento sypaný čaj také jako ice tea. Oceníte jeho osvěžující vlastnosti a okouzlující chuť.
Původ čaje
Čaj White Monkey lze na trhu najít i pod názvy Bai Hou, Pai-chou nebo Baimao Hou. Vždy jde o unikátní, ručně sbírané lístečky čajovníku čínského, který roste na strmých stráních čínských hor Taimu. Podle legendy ho sbíraly mnichy speciálně cvičené opice, protože cesta k čajovníkům byla velmi nebezpečná. Jiná pověst říká, že se White Monkey jmenuje po jemné srsti opic nebo tvaru opičích tlapek, další přičítá pojmenování obecné oblíbenosti opic v Číně. Každopádně jde o čaj vynikajících vlastností a mimořádné oblíbenosti. Patří k celosvětově nejuznávanějším, od čehož se také odvíjí jeho cena.
Za aroma a chuť tohoto mimořádného čaje může jak vysokohorské podnebí, půdní poměry a sluneční svit, tak velmi opatrná sklizeň a doslova něžné zacházení při výrobě. Pěstování a sklizeň čajovníků je vesměs dílem malých rodinných farem, kde se umění zpracování čaje dědí z generace na generaci. Nejkvalitnější lístky jsou sklízeny na přelomu března a dubna. Velmi mladé ochmýřené výhonky se trhají ručně, velmi brzy ráno. Ještě ten den musejí být zpracovány, takže „směna“ farmářů je v tomto období až osmnáctihodinová. Musí se pracovat rychle, aby se zabránilo oxidaci, a přitom jemně, aby se lístky nepoškodily. Díky napařování a sušení si uchovávají typické aroma a chuť a neztrácejí ani cenné antioxidanty.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody),v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.