ŽALUDEČNÍ PERLA - BYLINNÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Květy heřmánku, Listy máty, Řebříček obecný, Kořen kozlíku lékařského, Květ měsíčku lékařského, Listy meduňkyNálev a chuť čaje
Čaj Žaludeční perla je mimořádně jemný. Patří k těm, které pohladí žaludek a nezanechají výraznější stopu hořkosti nebo snad svíravosti. Nálev čaje je velmi světle žlutý, aroma přírodní, čisté.
Původ čaje
Bylinky, které najdete v tomto čaji, vyrostly na území Evropy. Nakoupili jsme je od certifikovaných dodavatelů, kteří se zaručují za jejich organický původ a 100% přírodní složení. Konzervace sušením proběhla mimořádně šetrně, tak, aby bylo zachováno maximum zdraví prospěšných látek.
Heřmánek najdeme takřka všude – nejraději má teplá stanoviště s hlinitopísčitou půdou. Dorůstá až 50 cm, pro potřeby farmaceutického průmyslu se používají voňavé květy.
Máta miluje vlhká místa, její původ musíme hledat v Americe, Austrálii a na Novém Zélandu. Dorůstá až 1,2 metru, k léčebným účinkům je využíván její list.
Řebříček je rozšířen po celé Evropě i Asii. Roste na sušších písčitých půdách, mezích, loukách, okrajích lesů. Je to trvalka vysoká až 80 cm s typickými „žebříkovitými“ listy. Lidově se mu říká zaječí chléb, husí jazýček, myší ocásek nebo Achillova bylina.
Kozlík lékařský má v ČR popsáno 6 druhů. Vyskytuje se na vlhkých výživných půdách a dorůstá až 2 metrů. Jeho léčebné vlastnosti jsou známy už od středověku. Používá se sušený oddenek nebo tinktura z něj.
Měsíček lékařský je tradiční léčivka původem z jihu Evropy a Orientu. Typický žlutooranžový květ se sbírá ve fázi rozevírání.
Meduňka vonící po citronech je rozšířena ve Středozemí, Malé Asii a střední Evropě. Sbírají se listy nebo celá nať.
Bylinná kompozice Žaludeční perla má za úkol především zklidnit žaludek a stabilizovat trávení. Proto obsahuje všechny byliny, které lidová medicína považuje za žaludku prospěšné. A rozhodně ne bezdůvodně.
Příprava
Návod na přípravu
- Bylinný čaj zalijte vroucí vodou 100 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.